Ooggetuige Hans Hillen: "Val van Rutte I kwam niet door PVV. Dat is later gebruikt om cordon sanitaire op te zetten"

Ooggetuige Hans Hillen: "Val van Rutte I kwam niet door PVV. Dat is later gebruikt om cordon sanitaire op te zetten"

De PVV kreeg alleen maar de schuld om die partij electoraal te verzwakken. Het was dus puur verkiezingsstrategie.

Tijdens het kabinet Rutte I, dat tot stand kwam na de verkiezingen van 2010, reageeren de VVD en het CDA met elkaar. Het was voor Mark Rutte een geweldige ervaring; hij was immers de eerste liberale premier in honderd jaar tijd. Aangezien VVD en CDA geen meerderheid hadden in de Tweede Kamer werden ze gedoogd door de PVV. Voor Geert Wilders was dat óók belangrijk omdat hij hoopte dat dit de aanzet kon zijn tot échte regeringsdeelname na de volgende verkiezingen.

Helaas liep het gedoogavontuur niet goed af. In 2012 viel het kabinet.

Direct na de val van Rutte I zeiden CDA en de VVD dat het einde van het kabinet de schuld was van Wilders. Die had namelijk lange tijd aangestuurd op de val omdat hij daar electoraal een slaatje uit hoopte te slaan. De man was een kwade genie; een slecht en vooral ook onbetrouwbaar mens. Het bewees, zeiden de partijen die sinds jaar en dag deel uitmaken van het partijkartel, dat je gewoon geen zaken kon doen met de man. Dat was de eerste aanzet tot een cordon sanitaire, zoals we dat nu zien, met vrijwel elke traditionele partij die de PVV heeft uitgesloten.

Jammer genoeg voor de heren leugenaars blijkt Hans Hillen -- minister voor het CDA in Rutte I -- heel andere herinneringen te hebben aan de val van het kabinet. Volgens hem viel Rutte I namelijk niet door de opstelling en houding van Wilders, maar door "budgetaire problemen" die gewoon "te groot waren."

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/02/829745314487758850_DeJgvqNRWyXV4T6G.mp4"][/video]

Dat zijn op zichzelf al opmerkelijke uitspraken die de leugens van de VVD en het CDA in één keer ontmaskeren, maar Hillen gaat nog verder. Desgevraagd laat hij namelijk weten dat de PVV uiteindelijk alleen maar de schuld van de val kreeg omdat CDA en VVD een cordon sanitaire om die partij wilden zetten. Daarmee hoopten ze de PVV natuurlijk ernstig te verzwakken en klein te houden.

"Het was toen een budgetair probleem, en later is het als argument gebruikt om naar een soort van cordon sanitaire te komen."

Wilders beweert al jaren dat hij helemaal niet de oorzaak van de val van het kabinet was, maar ja, hij is natuurlijk niet geheel onbevooroordeeld. Hillen is dat (blijkbaar) wél; hij heeft in ieder geval geen enkele reden om uit te leggen dat de PVV géén blaam treft. Sterker nog, als CDA'er heeft hij er juist baat bij om de leugens van het partijkartel eindeloos te herhalen.

Dat doet hij dus niet en hij zegt gewoon hardop hoe de vork echt in de steel zit: de PVV is onschuldig.

Dat is ongetwijfeld de reden dat Wilders deze video gisteren rond twitterde. En terecht, natuurlijk: deze zaak moet rechtgezet worden voor VVD en CDA deze oude koe wéér uit de sloot trekken om de PVV een duw te geven.

Laten we dus volstrekt helder zijn: het is onjuist om de PVV de schuld te geven van de val van het kabinet Rutte I. De VVD- en CDA-top weten dat natuurlijk ook, maar ze herhalen die aanklacht desalniettemin regelmatig puur en alleen omdat ze de PVV daarmee klein hopen te houden. Met andere woorden, ze liegen hier gewoon over.

Het bewijst maar weer dat Nederland al jaren geregeerd wordt door een partijkartel dat gebaseerd is op de ons-kent-ons filosofie en dat er alles aan doet om buitenstanders voor altijd buiten de macht te houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties