Ook Bulgarije wil grenzen sluiten en migranten buiten de EU opvangen!

Geen categoriejun 23 2018, 11:00
Elsevier Weekblad meldt dat Bulgarije bij de komende Europese minitop onmiddellijke sluiting van de buitengrenzen van de Europese Unie zal bepleiten.
Bulgarije is er net als Oostenrijk en Italië wel klaar mee, die migranten. Premier Boyko Borisov zal pleiten voor de sluiting van de buitengrenzen en is voorstander van opvangcentra voor immigranten buiten de EU.
Oorlogsvluchtelingen verdienen volgens de premier terecht bescherming maar de rest moet per direct terug naar waar ze vandaan kwamen. Als de instroom eenmaal een halt is toegeroepen kan de EU zich gaan richten op de honderdduizenden immigranten die nu al in Europa zitten, aldus de Bulgaarse premier.
Het land hoopt de zorgen weg te nemen van de zogenaamde 'Visegrad-landen' (Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije). Zij verzetten zich sinds het begin van de migratiecrisis al tegen de hordes migranten die deze kant uit komen.
De migratieminitop is een initiatief van Angela Merkel en kan op grote belangstelling rekenen! Op moment van schrijven zijn er al zestien EU-leiders (waaronder Rutte) die hebben aangegeven naar Brussel te komen. Hoge verwachtingen zijn er echter niet, er komt ook geen persconferentie. Het zou puur bedoeld zijn om 'irritaties glad te strijken' in aanloop naar de echte EU-top volgende donderdag.
Het begint er steeds meer op te lijken dat het 'stop migratie kamp' flink aan terrein wint in de politieke arena!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten