Oostenrijk neemt geen verder risico en kondigt tweede golf af

Oostenrijk neemt geen verder risico en kondigt tweede golf af

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kürz. photocosmos1 / Shutterstock

Vanaf morgen zullen mondkapjes weer verplicht worden voor winkels en openbare gebouwen. In de supermarkten en het openbaar vervoer was dit al het geval. Kurz zegt er alles aan te willen doen om een nieuwe lockdown te voorkomen.

Het opvallende is dat ook hier de hoofdstad (en de regio eromheen) de bron van zeker de helft van alle besmettingen in het land is. Dat is in België (Antwerpen, hoofdstad van Vlaanderen) zo en in Nederland is het de Randstad.

De roep om lokale lockdowns wordt overal in Europa steeds luider, heb ik het idee. En dat gaat er volgens mij voor zorgen dat het voornamelijk grote steden zijn die op slot zullen gaan. Parijs of Barcelona zijn misschien wel de eerstvolgende.

En dat is volkomen logisch als je daar zo'n groot percentage van de bronnen kunt vinden. Maar aan de andere kant denk ik ook dat de weerstand tegen zulke maatregelen alleen maar verder toe zal nemen als men lockdowns af gaat kondigen. Ondernemers lopen gewoon het risico financieel te worden gewurgd (afhankelijk van de sector waar ze in werken natuurlijk) en die beginnen zich steeds meer af te vragen of de maatregelen wel proportioneel (gaan) zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer