Op weg naar huis ziet hij een dronken bestuurder. Maar dan begrijpt hij waar de auto werkelijk op mikt

Op weg naar huis ziet hij een dronken bestuurder. Maar dan begrijpt hij waar de auto werkelijk op mikt

Hij kreeg de schrik van zijn leven.

Wat zou jij doen als je op de autoweg reed en je zag een dronken bestuurder met zijn auto over de weg zwalken? Waarschijnlijk zou je behoorlijk schrikken. Dat overkwam ook de 18-jarige Caleb, maar toen hij begreep wat er werkelijk aan de hand was, schrok hij nog veel erger.

Screen Shot 2015-12-28 at 13.41.10

Caleb rijdt naar huis van zijn werk wanneer hij opeens een auto over de weg ziet slingeren. Maar wanneer hij dichterbij komt, ziet hij  dat de bestuurder niet dronken is – hij rijdt expres zo. De auto mikt op een vrouw die doodsbang langs de vangrail staat, en probeert op haar in te rijden. Caleb aarzelt geen moment, en manoeuvreert zijn eigen auto ertussen. De agressieve bestuurder gaat er razendsnel vandoor, en Caleb belt direct het alarmnummer.

Screen Shot 2015-12-28 at 13.41.16

Als hij uitstapt om te kijken hoe het met de vrouw gaat, blijkt het nog veel, veel erger te zijn dan hij eerst had gedacht. Ze is namelijk neergeschoten, twee keer zelfs. Caleb is aan de telefoon met de alarmcentrale, en probeert tegelijkertijd de vrouw te kalmeren.

"Denk je dat ik dood ga?", vraagt ze. "Nee! Nee!" stelt Caleb haar gerust.

"Nee, je gaat niet dood. Je gaat niet dood. Ik laat je niet zomaar doodgaan, dat beloof ik je!"

Intussen weet Caleb de zwaargewonde vrouw in zijn auto te slepen, en rijdt hij razendsnel naar huis. Daar wacht hij bij haar, en blijft hij haar verzorgen en geruststellen tot de ambulance arriveert. Dankzij Calebs snelle actie komt de vrouw er uiteindelijk weer bovenop, en is ze inmiddels herstellende van haar verwondingen.

De man die Jenna – want zo heet ze – probeerde te vermoorden was haar ex-vriendje. Hij wilde met haar trouwen, maar Jenna wilde niet met hem verder. Vervolgens schoot hij haar neer langs de weg en probeerde hij haar dus aan te rijden. Gelukkig kwam Caleb net op tijd tussenbeide, anders had Jenna het zeker niet overleefd. Ze beschouwt hem daarom ook als een reddende engel, en een absolute held. Caleb denkt daar anders over: hij was simpelweg op het juiste moment op de juiste plek, en wist Jenna daarom te redden.

Heel normale mensen kunnen onverwacht helden worden. Wat daarvoor nodig is, is niet aarzelen om iemand te hulp te schieten wanneer het er écht op aankomt. Caleb is daar een uitstekend voorbeeld van.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
auto's criminaliteit Held

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties