Opeens zijn de "prominenten" stil

Geen categoriesep 04 2010, 14:00
Tsja, en waarom zouden ze ook iets zeggen? Ze hebben immers gedaan wat ze wilden doen. Dagenlang probeerden ze de formatie op te blazen, welnu, dat is gelukt. Als goede politici weten ze dat ze nu dan even hun mond moeten houden. Volstrekte logisch: zo kunnen zij de schuld er niet van krijgen, terwijl ze hun macht binnen hun partij wel doen voelen... en Verhagen, Donner, Balkenende en Bleker in hun hemd zetten.
Jammer genoeg voor Lubbers, Veerman en Van Agt zijn de drie dissidenten iets minder handig. Zoals eerder bericht vandaag hebben zij namelijk tegen Donner gelekt. Hiermee zetten ze de zaak binnen de partij alsnog op scherp. Verhagen zal er een hele kluif aan hebben zijn positie te behouden, maar dat geldt zeker ook voor Klink, Koppejan en Ferrier. Sterker nog, het zal mij hogelijk verbazen als zij hun politieke carriere niet per direct mogen beëindigen.
Overigens vraag ik me nu wel af wat de positie van die "prominenten" zal worden binnen de partij. Zal hun macht en invloed toe- of juist afnemen? Als De Drie uit de fractie gezet worden, en de rechtervleugel echt schoon schip maakt kan ik me voorstellen dat dit de laatste keer was dat Lubbers en de zijnen erin slaagden de formatie te saboteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten