shutterstock 331912505

Open grenzen-liegbeesten van de VVD: wilden asielprocedure verkorten, maar maakten 'm alleen maar langer

Geen categoriefeb 08 2021, 16:00
Met de verkiezingen in zicht lijkt het wel aardig om de immigratiebeloften van de VVD eens onder de loep te nemen. En wat blijkt? De partij maakt er echt royaal een zooitje van. Constant beloven de procedures te verkorten, minder migranten binnen te laten en méér mensen weg te sturen. Maar wat blijkt? Het tegenovergestelde gebeurt. Om dat te constateren hoef je heus geen rechtse houwdegen te zijn; NPO-programma EenVandaag vindt het nu óók.
Het oordeel is hard: volgens EenVandaag is er helemaal niets terechtgekomen van de VVD-belofte (uit 2017) om de asielprocedures te verkorten. Die zijn zelfs alleen maar langer geworden! Hoogleraar migratie- en integratiestudies Han Entzinger zegt over de migratieparagraaf in het regeerakkoord het volgende: "Als ik de teksten uit 2017 lees, zijn bijna alle punten opnieuw te gebruiken, omdat veel dingen die zijn toegezegd, niet gebeurd zijn."
Toen de VVD aan kabinet-Rutte III begon wilden zij graag een eigen bewindspersoon met de verantwoordelijkheid voor migratie. Dat werd toen Mark Harbers. Zijn voornaamste taak was het versnellen van de asielprocedure. Dat bleek niet te zijn gelukt en de asielprocedure werd zelfs lánger. Hij moest in 2019 aftreden vanwege het verkeerd presenteren van de cijfers over criminele asielzoekers en toen werd het stokje overgedragen aan Ankie Broekers-Knol, ook VVD'er. En óók zij blijkt hopeloos ineffectief met het voeren van een deugdelijk, rechts, immigratiebeleid.
Er is vanaf dat moment echt helemaal niets veranderd en steeds meer mensen beginnen dat door te krijgen. Kamerlid Bente Becker mag tegenwoordig namens de VVD een beetje stoer gaan lopen doen over een hard asiel- en immigratiebeleid, maar de geloofwaardigheid is helemaal weg. Maar ook zonder kleren blijft de keizer rustig rondparaderen alsof er niets aan de hand is:
https://twitter.com/VVD/status/1357677547778158593
Zomaar een greep uit de reacties op één van haar vele media-optredens over dit onderwerp:
Mensen die nog een goed woord over hebben voor Bente Becker en haar zogenaamd restrictieve immigratiebeleid zijn inmiddels niet eens meer met een kaarsje te vinden. Haast geen enkele positieve reactie meer word nog gegeven als het gaat om het asielbeleid van Becker en de VVD. En het gaat niet alleen om mensen die een immigratiestop willen. Ook mensen die wél voor een bepaalde vorm van immigratie zijn, zien dat de VVD er met de pet naar heeft gegooid.
Dat zullen ze ook gewoon blijven doen, want de plannen die ze hebben kunnen alleen geregeld worden via de Europese Unie en dát gaat niet gebeuren. Holle frasen en plat populisme dus vanuit de VVD. Het is mooi dat óók EenVandaag dat nu ontdekt én via hun mediaplatform de rest van Nederland in zendt. Wellicht gebeurt er dan nog eens een keer wat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten