Openbaar Ministerie: motorclub Bandidos is een criminele organisatie

Openbaar Ministerie: motorclub Bandidos is een criminele organisatie

Leden zouden onder andere verdacht zijn van bedreiging en afpersing.

Het Openbaar Ministerie zegt dat de Bandidos - een bekende motorclub die hevig bekritiseerd wordt omdat diens leden betrokken zijn bij bijzonder gewelddadige delicten - een criminele organisaties vormen. Zij zouden hun motorclub gebruiken als 'cover'.

Uit stukken die in handen zijn van het OM blijkt dat de Bandidos betrokken zijn bij drugshandel, bedreigingen en openlijk geweld jegens derden. Ook zou de club verantwoordelijk zijn voor de afpersing van aspirant lid in Alkmaar. Andere afgeperste personen zouden in Helmond, Eindhoven en Den Bosch wonen.

Het OM beweerde dat vandaag tijdens een zitting met zestien verdachte bij de rechtbank van Maastricht. Dat bericht Nu.nl:

De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Vrijdag bleek ook dat de Bosnische justitie onderzoek doet naar internationale wapenhandel, waarbij ook Limburgse Bandidos betrokken zijn.

Enkele Bandidos zouden een aspirantlid in Alkmaar hebben bedreigd en afgeperst om een schuld van 6000 euro.

De advocaten van de verdachten zijn het daar niet mee eens. Volgens hen is er geen enkel hard bewijs tegen hun cliënten. De Bandidos zou dan ook een 'gewone' motorclub zijn.

Advocaat Ludo Hameleers beschuldigde het OM er vandaag van een olifant van een muis te maken. Of beter gezegd: van kruimels een broodje.

"OM, u kunt van een boterham kruimels maken, maar van kruimels geen boterham."

Het OM zegt dat alle leden samen een criminele organisatie vormen. Deze organisatie zou het geweld niet schuwen. Als voorbeeld wordt de aanval van Bandidos op de Red Devils in Sittard genoemd. Die aanval vond plaats in mei. Bandidos-baas Harrie Ramakers schreeuwde de leden van die aan de Hells Angels gelieerde club toen toe: "Limburg is van ons."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties