"Opheffen die bende!" Wilders reageert woedend op nieuws dat euro's het raam uitvliegen om luxeleven Europarlementariërs te betalen

Geen categoriemrt 13 2018, 11:00
Binnenkort schiet het budget door de grens van twee miljard euro per jaar.
Belachelijker dan dit wordt het niet: het Europees Parlement kost de Europese belastingbetaler steeds meer bakken met geld. Over niet al te lange tijd zullen die kosten maar liefst twee miljard euro per jaar bedragen. Twee miljard. En dus alleen voor het parlement.
In een ronduit schokkend artikel legt De Telegraaf uit waar dit enorme bedrag aan besteed wordt:

Een eigen chauffeursdienst met 110 chauffeurs? Het Europees Parlement draait er zijn hand niet voor om. Of het laten invliegen van drieduizend journalisten voor de Europese verkiezingen? Ook dat kan allemaal, betaald uit de begroting van het Parlement.

Dit jaar kost dat belachelijke nepparlement ons al 1,95 miljard euro. Aangezien er in 2011 300 miljoen euro minder nodig was om de europarlementariërs hun luxueuze leventje te geven is de kans dus groot dat we in 2019 al door de grens van twee miljard breken.
Twee miljard euro. Voor een rubber stamp parliament. Een fopparlement, dat doet wat de Europese Commissie wil... en dat bevolkt wordt door leden die zelfs in eigen land volstrekte onbekenden zijn.
Geert Wilders komt met de enige logische en passende reactie op deze waanzin:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/973444711871582209
Zijn partijgenoot en mede-Tweeder Kamerlid Vicky Meijer heeft meteen Kamervragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken "over de euro's die het raam uitvliegen voor het betalen van het luxeleven van Europarlementariërs":
https://twitter.com/VickyMaeijer/status/973448210206412800
Zoals Maeijer terecht stelt is het niet uit te leggen dat Europarlementariërs niet alleen €8484 euro per maand betaald krijgen, maar daarnaast ook nog eens de beschikking hebben over een eigen chauffeursdienst én allerlei onkostenvergoedingen ontvangen. Zoals de €4342 bijvoorbeeld die ze maandelijks krijgen voor 'kantoorkosten.' Oh, en daar hoeven de parlementariërs natuurlijk geen verantwoording over af te leggen. Gewoon lekker bijschrijven, die inkomsten. Elke maand weer.
Ondertussen moet de gemiddelde Nederlander kromliggen om voor zijn gezin te zorgen.
Kennen die eurofielen dan werkelijk geen schaamte?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten