Opnieuw een klap voor de woningmarkt! 'Bouw 75.000 woningen gaat komende twee jaar niet lukken'

Opnieuw een klap voor de woningmarkt! 'Bouw 75.000 woningen gaat komende twee jaar niet lukken'

Een verdrietige bouwmedewerker wordt getroost. Bron: Shutterstock.

Alsof onze woningnood in Nederland nog niet erg genoeg was komt er vandaag weer treurig nieuws naar buiten. Het Economisch Instituut voor de Bouw, EIB, constateert dat de afspraak om ieder jaar 75.000 woningen te bouwen niet gaat lukken voor de komende twee jaar. Wat betekent dat de ellende alleen maar groter zal worden.

Komend jaar worden naar alle verwachting slechts 60.000 woningen opgeleverd. Het EIB had al eerder voorspeld dat er een daling zou zijn, maar door de stikstofcrisis is de daling vele malen groter dan verwacht. Eerder kwam minister Van Veldhoven ook al met de mededeling dat naar alle waarschijnlijkheid de norm van 75.000 niet gehaald zal worden voor 2024.

We zetten alles op alles om de geschetste effecten geen werkelijkheid te laten worden’

Den Haag belooft veel, maar of ze met de huidige stikstofcrisis nog niets van progressie zullen gaan boeken is nog maar de vraag. De vooruitzichten zijn in ieder geval somber, voorlopig zijn we nog niet af van de woningnood. Dat moge duidelijk zijn. Woningmarktexperts zien de toekomst ook somber in, de stikstofcrisis heeft alles alleen maar nog erger gemaakt.

,,De situatie op de nieuwbouwmarkt is nu al zorgwekkend en dan zijn de gevolgen van de stikstofdiscussie nog niet eens meegenomen"

Al die verstikkende regelgeving maakt het voor bouwbedrijven enorm lastig om bij te bouwen, voorlopig lijkt er nog geen geschikte oplossing gevonden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
woningnood Woningbouw bouwsector

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties