shutterstock 793492474

Opnieuw een klap voor de woningmarkt! 'Bouw 75.000 woningen gaat komende twee jaar niet lukken'

Geen categorienov 20 2019, 13:00
Alsof onze woningnood in Nederland nog niet erg genoeg was komt er vandaag weer treurig nieuws naar buiten. Het Economisch Instituut voor de Bouw, EIB, constateert dat de afspraak om ieder jaar 75.000 woningen te bouwen niet gaat lukken voor de komende twee jaar. Wat betekent dat de ellende alleen maar groter zal worden.
Komend jaar worden naar alle verwachting slechts 60.000 woningen opgeleverd. Het EIB had al eerder voorspeld dat er een daling zou zijn, maar door de stikstofcrisis is de daling vele malen groter dan verwacht. Eerder kwam minister Van Veldhoven ook al met de mededeling dat naar alle waarschijnlijkheid de norm van 75.000 niet gehaald zal worden voor 2024.

We zetten alles op alles om de geschetste effecten geen werkelijkheid te laten worden’

Den Haag belooft veel, maar of ze met de huidige stikstofcrisis nog niets van progressie zullen gaan boeken is nog maar de vraag. De vooruitzichten zijn in ieder geval somber, voorlopig zijn we nog niet af van de woningnood. Dat moge duidelijk zijn. Woningmarktexperts zien de toekomst ook somber in, de stikstofcrisis heeft alles alleen maar nog erger gemaakt.

,,De situatie op de nieuwbouwmarkt is nu al zorgwekkend en dan zijn de gevolgen van de stikstofdiscussie nog niet eens meegenomen"

Al die verstikkende regelgeving maakt het voor bouwbedrijven enorm lastig om bij te bouwen, voorlopig lijkt er nog geen geschikte oplossing gevonden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten