Opstelten komt met wietpas

Geen categoriemei 27 2011, 17:38
We hebben nu werkelijk o-ver-al een pasje voor nodig.
Minister Opstelten van Justitie heeft vandaag aangekondigd dat je binnenkort alleen nog maar wiet kan kopen als je in het bezit bent van een zogenaamde wietpas.
U zult denken: dat moet bijna wel een grap zijn. Eerst de OV-jaarkaart, nu dit.
Helaas, niets is minder waar.
Opstelten wil het namelijk onmogelijk maken voor buitenlanders (lees: toeristen) om zich in Nederland te goed te doen aan stoffen die in hun eigen land verboden zijn. Vandaar dus de zogenaamde wietpas die alleen verkrijgbaar zal zijn voor Nederlanders.
De minister noemt dit een "beperking van het gedoogdbeleid".
Nou, dat klopt. Helaas betekent het ook nogal een beperking van de vrijheid (om te doen en laten wat jezelf wil) én van het aantal toeristen dat ons land aandoet. Veel buitenlanders gaan onder andere naar Nederland omdat ze weleens een sticky willen roken zonder dat ze meteen in de bak belanden. Dat kan straks dus niet meer. Hoeveel euro's zal (met name) Amsterdam dan mislopen?
Beste regering, zou u zich alstublieft willen bezig houden met uw (en onze) prioriteiten? Uw oorlog tegen wiet kan wel even wachten.
Overigens zal dit plan ongetwijfeld lastig, zo niet onmogelijk, zijn om uit te voeren. Vervals een pas of laat een Nederlandse kennis even weten dat je graag een joint wil roken en binnen no time staar je als buitenlander high en al voor je uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten