Oscar Hammerstein reageert op moordaanslag op Peter R. de Vries: "We leven in een narcostaat"

Oscar Hammerstein reageert op moordaanslag op Peter R. de Vries: "We leven in een narcostaat"

Oscar Hammerstein. Bron: Wikimedia Commons / Frank van Engelen (CC BY 2.0)

Toen Peter R. de Vries gisteravond werd neergeschoten reageerde Oscar Hammerstein heel duidelijk op Twitter: "We leven," schreef de advocaat, "in een narcostaat."

"Er is kennelijk niemand die het tij nog kan keren," ging hij verder. "Een gewetenloos monster zit achter de aanslag. Wij kennen zijn naam: Taghi."

De bekende strafpleiter sloot af met: "Hopen dat Peter R. de Vries het overleeft."

Hammerstein is één van de vele experts en andersoortige commentatoren die er vrij zeker van zijn dat de aanslag op het conto komt van MocroMaffia-leider Ridouan Taghi. Het past ook zonder meer in diens modus operandus. Het gebeurde op klaarlichte dag, en op een moment dat het druk was in de straat waar de aanval werd uitgevoerd. De daders maakten zich duidelijk niet druk om de aanwezigheid van getuigen. Sterker nog, ze pleegden hun verschrikkelijke misdaad ongetwijfeld bewust op het moment dat er zoveel getuigen waren. Ook dat past bij de MocroMaffia.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties