Otten gaat keihard politiekcorrect: wil een vrouw als partijleider

Geen categorieaug 29 2019, 9:00
Meneer wil zelf niet lijsttrekker worden.
De Telegraaf bericht dat Henk Otten op zoek is naar een leider van zijn nieuwe partij, Lijst Otten. Of hoe dat ding ook maar gaat heten. Hoewel hij zich met enige regelmaat schuldig maakt aan zelfoverschatting begrijpt hij dat hij het charisma van een natte doek heeft, en dus neemt hij het lijsttrekkerschap voor Tweede Kamerverkiezingen niet op zich. Daar wil hij een ander voor vragen.
"Er melden zich genoeg mensen, en niet de minsten," aldus Otten. Maar hij heeft een heel bijzonder eis. Eentje die van hem meteen een politieke insider maakt: hij wil een vrouw.
Ja, dat lees je goed. Henk Otten, die mede aan de wieg stond van een uitgesproken anti-politiekcorrecte partij gedraagt zich met zijn eigen partij nu al meteen als een politiekcorrecte politicus pur sang. Er moet een vrouwelijke leider komen (emancipatie!) en hij gaat er ongetwijfeld ook voor zorgen dat mannen en vrouwen elkaar netjes afwisselen op de lijst. Eén vrouw, één man, één vrouw, één man, etc.
En dat is niet het enige vlak waarop Otten en co. de politieke elite -- het partijkartel -- omarmen. Hij en mede-senatoren Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker laten ook weten dat ze maar wat graag samen willen werken met het kabinet mocht dat nodig zijn. "Er vinden al gesprekken plaats," zegt Otten omdat het kabinet het maar wat leuk vindt dat het in de Eerste Kamer nu niet alleen over links kan, maar ook over rechts.
Eén van de gebieden waarop Otten mogelijkheden ziet is de agricultuur. "De Eerste Kamerfractie van Forum wordt geleid door Cliteur, die voorheen bij de Dierenpartij zat," aldus Otten. "Wij willen ons inzetten voor onze boeren." Met andere woorden, qua landbouw wil Otten een soort van tweede CDA worden.
Het is triest, maar Otten creëert dus gewoon een partij die binnen de kortste keren nauwelijks te onderscheiden zal zijn van de andere kartelpartijen. VVD, CDA en Otten... het is allemaal één pot nat. Het enige wat hij doet is mogelijk wat kiezers weghalen bij Baudet en Baudet de hele tijd zwartmaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten