OV-chipkaart is Big Brother van het jaar

Geen categoriemrt 09 2011, 20:57
Trans Link Systems, het bedrijf achter de beruchte OV-chipkaart, was met de publieks- en juryprijs in de categorie bedrijven de grote winnaar bij de Big Brother Awards.
TLS won deze fantastische award omdat zijn uitvinding de privacy het zwaarst schendt. En daar mogen ze bij Trans Link Systems best trots op zijn, nietwaar? Ik bedoel, het ene na het andere bedrijf (en regeringen, en rechters) heeft tegenwoordig lak aan uw (of mijn privacy). Best knap dus om de ergste schender van allemaal te zijn.
Ik vind het prima dat we allemaal een pas of iets dergelijks gaan gebruiken om met het openbaar vervoer te reizen, maar het had echt niet op deze manier gehoeven. Er zijn andere manieren om het te regelen; in andere landen krijg je gewoon een gemakkelijke pas (net als een traditioneel vervoerbewijs eigenlijk: de overheid komt er niet bij kijken). Waarom kan dat nou niet in Nederland? Nee, in ons mooie kikkerlandje moet het allemaal high-tech en vooral privacy schendend. Gewoon, omdat het kan, neem ik aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten