Overheid flikt het weer! Jihadkinderkampen zullen worden opgericht

Overheid flikt het weer! Jihadkinderkampen zullen worden opgericht

De kinderen terugkerende Jihadstrijders zullen worden opgevangen in speciale kampen. Met deze baanbrekende ontdekking kwam het AD zojuist. Hier zullen ze 'goed' worden geobserveerd om te kijken of ze geen gevaar vormen voor onze samenleving.

Oudere kinderen komen terecht in zulke 'Jihadkinder' kampen. Volgens de AIVD is het zo dat kinderen al vanaf hun negende soms al gevechtstrainingen hebben gehad. Het kalifaat was van mening dat ze niet vroeg genoeg konden beginnen met het klaarstomen van toekomstige terreurstrijders. Dankzij het advies van de AIVD houdt de Raad voor de Kinderbescherming er rekening mee dat zij gedwongen kunnen hebben deelgenomen aan gevechtstrainingen en geweldacties. Toch fijn om te weten wat voor kinderen we weer terug nemen in ons land.

De Raad voor de Kinderbescherming komt al meteen met wat pseudo wetenschappelijke termen om te laten zien dat ze deze situatie aankunnen. De kinderen zullen door middel van een 'orthopedagogische setting' continu in de gaten worden gehouden. Hierdoor kunnen ze vaststellen of er sprake is van een trauma en zo ja wat dan precies. De locaties van deze kinderkampen worden niet bekend gemaakt, laten we hopen in de naam van diversiteit en inclusiviteit dat ze niet de buurt van risico wijken staan - of mogen we deze term ook niet meer gebruiken?

Op dit moment zijn er 210 Nederlandse Jihadkinderen die wachten op een terugkeer naar ons land. Een overgrote meerderheid van deze kinderen is in het kalifaat geboren en dus niet ouder dan negen jaar. Door de nieuwe informatie van de AIVD worden de kinderen eerst apart gehouden van de samenleving om 'gecheckt' te worden. Hierna zal worden gekeken of ze weer terug de maatschappij in kunnen.

Lees meer over:
Syrië IS kalifaat Jihadkinderen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer