Overheid van Iran zo geliefd? 'Weer demonstraties tegen de overheid in Teheran'

Overheid van Iran zo geliefd? 'Weer demonstraties tegen de overheid in Teheran'

Na de dood van Soleimani zagen we tal van beelden van rouwende en demonstrerende mensen. Media riepen dat het volk in Iran nog nooit zo verenigd was als nu. Nu blijkt dit natuurlijk een grote overdrijving te zijn. Er zijn nog genoeg van mensen die niks moeten hebben van het fascistoïde islamisme in Iran. En zij gaan gelukkig massaal de straat op!

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het is een opmerkelijk gegeven voor het Midden-Oosten, maar de anti-overheidsdemonstraties in Iran tonen veel pro-Amerikaanse en pro-Israëlische sentimenten. Zij zien deze grootmachten wellicht als mogelijke bevrijders. Helemaal begrijpelijk, want het middeleeuwse despotisme waar ze nu onder leven is alles behalve plezierig.

Het is nu al de tweede dag dat er demonstranten te vinden zijn voor de universiteit van Teheran, in hart van het land durven mensen de straat op om hun ongenoegen te uiten op de regering. Veel geluiden dat bepaalde kopstukken van het regime moeten aftreden zijn veelvuldig te horen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het beeld wat we vaak genoeg te zien krijgen over de liefde van het Iraanse volk voor het huidige regime is natuurlijk sterk overdreven, er zijn genoeg mensen in Iran - die zich steeds nadrukkelijker durven uit te spreken - die niks moeten hebben van het theocratische dictatorschap.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Iran protesten Qassem Soleimani

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties