Overheid van Iran zo geliefd? 'Weer demonstraties tegen de overheid in Teheran'

Geen categoriejan 12 2020, 15:30
Na de dood van Soleimani zagen we tal van beelden van rouwende en demonstrerende mensen. Media riepen dat het volk in Iran nog nooit zo verenigd was als nu. Nu blijkt dit natuurlijk een grote overdrijving te zijn. Er zijn nog genoeg van mensen die niks moeten hebben van het fascistoïde islamisme in Iran. En zij gaan gelukkig massaal de straat op!
https://twitter.com/RichardGrenell/status/1216317492479524864?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is een opmerkelijk gegeven voor het Midden-Oosten, maar de anti-overheidsdemonstraties in Iran tonen veel pro-Amerikaanse en pro-Israëlische sentimenten. Zij zien deze grootmachten wellicht als mogelijke bevrijders. Helemaal begrijpelijk, want het middeleeuwse despotisme waar ze nu onder leven is alles behalve plezierig.
Het is nu al de tweede dag dat er demonstranten te vinden zijn voor de universiteit van Teheran, in hart van het land durven mensen de straat op om hun ongenoegen te uiten op de regering. Veel geluiden dat bepaalde kopstukken van het regime moeten aftreden zijn veelvuldig te horen.
https://twitter.com/Doranimated/status/1216328831239360512?ref_src=twsrc%5Etfw
Het beeld wat we vaak genoeg te zien krijgen over de liefde van het Iraanse volk voor het huidige regime is natuurlijk sterk overdreven, er zijn genoeg mensen in Iran - die zich steeds nadrukkelijker durven uit te spreken - die niks moeten hebben van het theocratische dictatorschap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten