Pakistaan veroordeeld wegens hulp bij doden Bin Laden

Geen categoriemei 23 2012, 16:59
33 jaar cel
Shakil Afridi mag 33 jaar brommen in een Pakistaanse cel. Zijn misdaad? Hulp verlenen bij het opsporen van Osama bin Laden:
De arts, Shakil Afridi, was aangeklaagd wegens hoogverraad. Hij was in Abbottabad een vaccinatieprogramma begonnen, om de Amerikaanse inlichtingendienst CIA zekerheid te geven dat Osama bin Laden in die Pakistaanse stad verbleef. Met het vaccinatieprogramma hoopte de arts aan het noodzakelijke dna-materiaal te komen, om vast te stellen dat de CIA op het goede spoor was. De arts slaagde er niet in dat materiaal in handen te krijgen.
Dit verhaal zou overigens nog wel eens een staartje kunnen krijgen. De betaalmeesters van de Pakistaanse regering, de Amerikanen, hebben inmiddels bij monde van minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton Afridis om vrijlating gevraagd. Het blijft hoe dan ook krankzinnig dat iemand veroordeeld wordt vanwege het helpen bij de opsporing en aanhouding van een beruchte massamoordenaar. Blijkbaar zijn de Pakistanen wel erg gehecht aan goede verhoudingen met het slagersgilde van Al Qaeda.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten