Partij voor de Dieren houdt zelfde koers ondanks vertrek Thieme

Geen categorieokt 06 2019, 16:00
Esther Ouwehand, de opvolger van voormalig PvdD-leider Marianne Thieme, laat in een interview weten de koers van de partij niet te zullen veranderen. Er blijft een afkeer voor 'menscentraal denken' bij de partij. Lachen dus!
Zowel Thieme als Ouwehand leken voor de camera en in de Tweede Kamer vrij normaal. Buiten wat gemiep over megastallen en dooie bijen werd er naar mijn idee eigenlijk niet zoveel aandacht aan geschonken. Maar zodra je een kijkje achter de schermen neemt, wordt het al snel héél raar bij die partij.
Thieme werd vlak voor haar vertrek door het slijk gehaald toen Merel van Kooten-Arissen de partij de middelvinger gaf en zetelroof pleegde. Zo kwamen er gare ideeën naar buiten over hoe het dier belangrijker was voor beleid dan de mens. Er moest 'afstand worden genomen van menscentraal denken'. Nogal de weg kwijt dus.
Maar goed, Thieme weg, Ouwehand neemt het roer over, klinkt als een kans voor een nieuwe richting toch? Nou, dikke pech dus. De koe en de bij zijn voor die partij nog steeds belangrijker dan de mensen die er op stemmen. En dat is opvallend omdat de partijvoorzitter opriep tot een intern debat over de koers van de partij. Dat wordt door Ouwehand weggewuifd als 'privé-opvattingen'.
Enerzijds betekent dit dat de Partij voor de Dieren op een ander gezicht na nog exact hetzelfde is. Anderzijds betekent dit dat gekkie-gedachtegoed nog steeds (zoveel mogelijk achter de schermen althans) de boventoon voert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten