Paul de Leeuw WOEST op GGD: 'Corona gehad en gevaccineerd, maar tóch 10 dagen quarantaine na Spanje-reis'

Paul de Leeuw WOEST op GGD: 'Corona gehad en gevaccineerd, maar tóch 10 dagen quarantaine na Spanje-reis'

Paul de Leeuw. Bron: Screenshot De Balie / YouTube (Creative Commons).

Presentator Paul de Leeuw is niet blij met het beleid van de GGD: dat vereist dat je tien dagen in quarantaine gaat als je op reis bent geweest naar een land als Spanje. De tv-maker vindt dat buitengewoon zuur, aangezien de BNNVARA-komiek niet alleen gevaccineerd is, maar vermoedelijk ook nog antistoffen heeft van een corona-infectie van afgelopen december.

"Ik heb een oprisping," stelt De Leeuw gepikeerd: "Als je beide vaccinaties hebt gehad (...zelfs Corona in december maar je wilt toch zekerheid) waarom moet je toch, bij thuiskomst van Spanje tien dagen in quarantaine?"

Gelukkig voor De Leeuw belooft D66 hem soelaas te bieden. Kamerlid Jan Paternotte kondigt aan dit beleid spoedig overhoop te willen gooien. Hij vindt dat de entertainer een "hele terechte vraag" stelt. "Er moet snel vrijstelling van de quarantaineplicht komen voor gevaccineerden," oppert Paternotte. Donderdag debatteert de Tweede Kamer weer over het coronabeleid van het kabinet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer