Pech gehad! Fransen houden aanrandende Islamgeleerde Tariq Ramadan langer vast

Geen categoriefeb 02 2018, 19:00
Tariq Ramadan, die ervan verdacht wordt meerdere vrouwen te hebben verkracht, mag zijn verblijf in een Parijse cel nog even verlengen.
Tariq Ramadan heeft in zijn leven aardig wat goedbetaalde baantjes gehad. De Egyptenaar is expert op het gebied van alles wat de Islam en islamitische cultuur aangaat, en is dan ook altijd een graaggeziene gast op conferenties. Zelfs in Nederland was hij een tijdje werkzaam, en wel als deradicaliseringsexpert bij de Gemeente Rotterdam, waar hij 200.000 euro per jaar binnenharkte. Niet slecht, toch? Nouja, voor hem dan.
Daarna mocht hij zichzelf hoogleraar aan het prestigieuze Oxford noemen, waar hij ongetwijfeld ook aardig wat centjes op zijn rekening krijgt bijgeschreven elke maand. Het klinkt als een fijn leventje, maar dat is enkel als je zijn vermeende wandaden uit het verleden vergeet, wat zijn slachtoffers niet van plan zijn. Twee vrouwen, een Franse en een Zwitserse, klaagden meneer eind vorig jaar aan. Hij zou ze allebei verkracht hebben, onder andere op een hotelkamer waar hij de Franse dame eigenlijk 'religieus advies' had moeten geven. Als we die vrouwen mogen geloven was dat advies uiteindelijk dus van een heel andere aard, en nou niet bepaald wat je verwacht van zo'n man.
Of het allemaal waar is of niet, zal natuurlijk moeten blijken. De Franse politie neemt de zaak echter serieus genoeg om hem toch maar even vast te houden: twee dagen geleden werd hij in Parijs opgepakt op verdenking van de aanranding. Dat was toen enkel om hem eens even aan de tand te voelen over het hoe en wat, en de verwachting was dat hij binnen 48 uur - de maximale tijd die voor dat soort acties staat - weer zou worden vrijgelaten, eventueel in afwachting van een rechtszaak. Dat lijkt nu echter anders te lopene: de Parijse politie zegt nu dat ze extra tijd willen om hem te ondervragen. Waarom dat is, kunnen we slechts naar gissen. Het kan zijn dat het slechts een ingewikkelde zaak is, of dat Ramadan niet meewerkt. Maar het is ook prima mogelijk dat het verhaal van de islamoloog niet geloofd wordt, en dat men er nog eens goed naar wil kijken.
Hoe het ook zij: Tariq mag nog even blijven brommen, en zijn vermeende zonden overdenken. En gek genoeg kan ik het maar niet opbrengen medelijden te hebben met een extremist die onder andere ooit zei dat 'homoseksuelen ernstig ziek zijn'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten