Pedofielen laten zich vrijwillig castreren

Geen categoriemrt 14 2012, 17:44
Er zijn nogal wat mensen die het niet juist vinden om pedofielen te castreren, omdat ze vinden dat de overheid dit recht niet heeft - of niet behoort te hebben.
Ik denk dat de toon van het debat echter al snel verandert als je het aan pedofielen zelf overlaat. U zult denken: 'Een pedo gaat daar toch nooit mee akkoord?'

Circa honderd gedetineerde pedofielen hebben zich vrijwillig aangemeld voor chemische castratie. De castratie behoort tot een proef van de Britse overheid waar zedendelinquenten met een hoog risicofactor gecastreerd worden.

De controversiële behandeling houdt in dat in de hormoonhuishouding van de mannen wordt gerommeld, waardoor er minder testosteron wordt aangemaakt. Hierdoor wordt het libido van de man verminderd.

Let wel, het gaat er dus niet om dat de testikels, zogezegd, worden afgehakt. Dit lijkt mij een behoorlijk humane manier om het libido van een man te verminderen. Het is pijnloos, maar wel bijzonder effectief.
Aangezien we in Nederland worden doodgegooid met pedozaak na pedozaak is de tijd rijp voor de Nederlandse overheid om eenzelfde experiment uit te voeren. Als er teveel partijen zijn in de Tweede Kamer die verplichte castratie niet zien zitten kunnen we het gewoon op vrijwillige basis doen. Elke gecastreerde pedofiel is één gevaar minder voor onze zonen en dochters. Wie kan daar in vredesnaam op tegen zijn - en op welke basis?
Kijk nou eens naar zo'n man (nou ja, man, monster eigenlijk) als Robert Mikelsons. Als die al jaren geleden gecastreerd was had hij veel minder schade kunnen aanrichten. Tientallen kinderen waren dan aan hem ontkomen; hij zou ze met rust hebben gelaten omdat hij simpelweg de aandrang niet voelde om ze iets aan te doen. Hoeveel is het ons als maatschappij waard om dit soort vreselijke misdrijven te voorkomen? Als we er iets, op vrijwillige basis nogmaals, aan kunnen doen, waarom zouden we dat dan laten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten