Pegida-demonstratie in Eindhoven krijgt reactie van Turkse jongeren

Pegida-demonstratie in Eindhoven krijgt reactie van Turkse jongeren

Zondagavond rond 19:30 uur in Eindhoven begon een kleine groep Pegida-aanhangers aan de voettocht naar de Al-Fourqaan Moskee. Dit riep een tegenreactie op van Turkse jongeren, waardoor nu een gespannen sfeer is ontstaan. Dat meldt de Telegraaf.

Pegida had weer het creatieve idee om voor de moskee gefrituurde varkenslap te gaan eten. Want dat vinden moslims provocerend en is dus niet alleen 'lachen' maar ook 'een super goed idee'. Pegida doet dit echter omdat zij tegen 'de Ramadan en invloed van moslims in Nederland' zijn. En ja, het is geen geheim dat gefrituurde varkenslappen eten voor een moskee dan toch echt de meest effectieve manier is om beide fenomenen tegen te gaan.

Natuurlijk moest de politie weer uitrukken om Pegida te beschermen, want 'varkenslap voor een moskee eten is toch gewoon vrijheid van meningsuiting?!' Diverse allochtone jongeren gingen heel extremistisch midden op de rijweg bidden, maar doen vooralsnog niet veel meer dan een beetje extreem met vlaggen wapperen:

[embed[/embed]

Nou oké, helemaal vlekkeloos loopt het daar niet. De politie geeft aan dat er stenen worden gegooid naar Pegida-wappies en politie. De ME gooide een paar keer de beuk erin maar er is nog niemand aangehouden.

[embed[/embed]

Mensen van de Al Fourqaan moskee roepen de jongeren op om normaal te doen, maar het is nog niet duidelijk of hier ook naar geluisterd wordt.

[embed[/embed]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer