Peiling: 6 op 10 Nederlanders wil niet dat hun voorkeurspartij in een kabinet stapt met VVD-schurk Mark Rutte

Peiling: 6 op 10 Nederlanders wil niet dat hun voorkeurspartij in een kabinet stapt met VVD-schurk Mark Rutte

Premier Rutte in de avonduren. Bron: Screenshot RTL Nieuws.

Na het formatie-debacle lijken veel Nederlanders het vertrouwen te hebben verloren in VVD-leider Mark Rutte. In de peilingen van Maurice de Hond was goed zichtbaar dat de verhoudingen in ruim een week tijd flink zijn veranderd. Veel respondenten willen niet dat hun partij in zee gaat met de VVD van Mark Rutte. Het lijkt erop dat veel mensen snakken naar een Rutte-exit.

Alleen bij de VVD én JA21 kan men een meerderheid vinden om opnieuw met Mark Rutte in een kabinet te gaan zitten. Bij alle andere partijen is men wel klaar met de demissionair premier:

Peiling: 6 op 10 Nederlanders wil niet dat hun voorkeurspartij in een kabinet stapt met VVD-schurk Mark Rutte
Peiling Maurice de Hond. Veel respondenten zijn voor een Rutte-exit. Bron: Maurice de Hond

Gemiddeld genomen heeft zes op de tien respondenten geen trek meer in samenwerking met VVD'er Mark Rutte. En dat is natuurlijk meer dan logisch, Rutte probeert iedere vorm van concurrentie weg te promoveren. Het 'lastige' Kamerlid Omtzigt wilde hij een ministerfunctie aanbieden.

Ook is het opvallend dat zelfs de staatstrouwe SGP klaar lijkt te zijn met Rutte, normaliter steunt de SGP het kabinet op veel grote punten, maar ook binnen bij deze partij lijkt de steun en vertrouwen voor Rutte af te brokkelen.

Naast JA21 en VVD-kiezers lijken weinig mensen, op dit moment, trek te hebben in Rutte. Hoe lang blijft zijn positie als partijleider nog houdbaar?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
VVD Mark Rutte JA21 kabinet Premier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties