Persconferentie Tofik Dibi bulkt van het amateurisme

Persconferentie Tofik Dibi bulkt van het amateurisme

Niemand om de start van de 'BAM!'-campagne live te verslaan, en een persbreidel voor aanwezige journalisten.

Het was maar weer eens al te duidelijk dat GroenLinks is voortgekomen uit onder andere de CPN, de poldercommunisten van weleer. Aanwezige journalisten werd gescreend, en wie niet van te voren bekend was bij Tofik Dibi mocht de zaal niet in. Ook al had je nog je leven lang in een elektrische auto gereden en netjes je kolentax met milieutoelage betaalt. 't Is dat collega-Kamerlid Jesse Klaver de grote Dibi-meister influisterde dat dit wellicht niet heel geschikte publiciteit was, anders was Befehl zeer zeker Befehl geweest en stonden er welwillende mensen buiten.

Dan de persconferentie zelf. Het minste wat GroenLinks of Dibi zelf even had kunnen doen was ergens een livestreampje online zetten. Dan hadden we er allemaal van kunnen genieten, in plaats van via cryptische wijze op de hoogte gehouden te worden door twee twitteraars (1, 2) met een hoog spingehalte (want BKB).

Dit leidde overigens tot de nodige hilariteiten op het sociale medium, waarbij Dibi en zijn 'BAM!'-campagne niet werden gespaard. Alle Twitterprominenten die ons land telt deden er rijkelijk hun plasje over:

Kortom: een valse start voor de lijsttrekkersambities voor Tofik Dibi. Het staat nu 1-0 voor Jolande Sap, zonder dat ze eigenlijk zelf een vin heeft hoeven verroeren. Toch handig, van die concurrenten die in eigen doel schieten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer