PETA noemt Gerard Depardieu 'sneu' en 'laf'

Geen categoriedec 14 2014, 8:00
PETA wil aandacht. En geld.
De radicale dierenactivisten én dierenmoordenaars van PETA hebben in hun eeuwige verlangen naar aandacht een nieuw target gevonden dat ze publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Het slachtoffer is dit keer de bekende acteur Gerard Depardieu.
Wat is het geval? De Frans-Russische Depardieu heeft beweerd dat hij recentelijk maar liefst twee leeuwen moest doodschieten uit zelfverdediging. Vervolgens heeft hij de dieren ook nog opgegeten:

Volgens Gerard kreeg zijn auto midden in de wildernis panne en verschenen er daarna twee leeuwen die hem en zijn chauffeur de stuipen op het lijf joeg, waardoor hij geen keus had dan de dieren dood te scheten. "De leeuwen stonden voor ons en gingen niet aan de kant. Uren gingen voorbij en wij konden de auto niet uit. De chauffeur was doodsbang. We hadden geen keus en schoten ze af." Maar daar bleef het kennelijk niet bij. Op de vraag van Independent Magazine of de tamelijk corpulente acteur ze daarna op had gegeten, antwoordde de 65-jarige Fransman resoluut: "Jazeker."

Er zijn twee denkbare scenario's: of het is borrelpraat en Depardieu heeft helemaal geen leeuwen doodgeschoten en opgegeten, of... het is wél waar, en in dat geval had hij het volste recht om de leeuwen dood te schieten én op te eten. Als je dan toch dieren doodschiet, eet ze dan ook op. Anders is het zonde.
Maar PETA is razend op Depardieu, want hoe durft 'ie zomaar twee leeuwen af te schieten. Ingrid Kewkirk, de oprichter van PETA, zegt: "Wat een toeval dat hij op dat moment gewapend was en ze dood kon schieten én dat die leeuwen zo slecht zagen dat ze hem verwarden met een gazelle. Of hij had geen enkele reden om zich te begeven op het territorium van de leeuwen, óf hij is een hardvochtige, laffe, sneue 'kleine' man."
Hoe triest is het om iemand zo hard te veroordelen? Waarom is het nodig om Depardieu een "hardvochtige, laffe, sneue 'kleine' man" te noemen, alleen maar omdat PETA vindt dat hij geen leeuwen mag doodschieten? Het antwoord is dat PETA waarschijnlijk weer nieuwe donoren nodig heeft, en in het geval van een radicale dierenorganisatie als PETA, helpt het nog ook om dit soort idiote dingen te zeggen. Helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten