Pietenprotest mag in Zaanstad!

Pietenprotest mag in Zaanstad!

Misschien een beetje vroeg voor wéér deze discussie, aan de andere kant is hij eigenlijk nooit opgehouden: de zwartepieten discussie! Zaanstad gaat protesten toestaan zolang kinderen er geen last van hebben! Aldus RTL Nieuws.

Burgemeester Jan Hamming is er heel duidelijk in: er mag worden geprotesteerd maar niet als kinderen er last van gaan krijgen. Vrijheid van meningsuiting is voor Hamming een groot goed maar de zaak verpesten doe je maar ergens anders! Waar er precies gedemonstreerd mag worden moet nog worden onderzocht maar zowel voor- als tegenstanders zullen voldoende ruimte krijgen.

Voor enige doodsbedreigingen, zoals de burgemeester van Dokkum vorig jaar ontving, is de burgemeester niet bang en zegt: "Ach, ik ben eerder al verschillende malen met de dood bedreigd. Daar laat ik mij niet door van de wijs brengen."

Hopelijk regelt de gemeente voldoende beveiliging want de demonstraties worden ieder jaar intenser en de discussies op televisie ieder jaar belachelijker. Ergens moet het een keer klaar zijn in plaats van dat eindeloze etteren tot één partij z'n zin krijgt. Ook wordt de discussie allang niet meer eerlijk gevoerd en zou het om kindertjes gaan die moeten huilen omdat anderen hun uitmaken voor Zwarte Piet (wat een hél moet dat zijn zeg), of over stiekeme slavernijverering waar half Nederland stiekem op geilt. Het pro-Pieten kamp is echter net zo platvloers en gooit alleen maar olie op het vuur (al was Dokkum stiekem wel hilarisch).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties