pieter omtzigt

Pieter Omtzigt (CDA): Geen visumliberalisatie voor Turkije!

Geen categoriemei 18 2016, 14:00
Hoewel Brussel er alles aan doet om de visumliberalisatie voor Turken er doorheen te jassen wil het CDA daar niets van weten. Woordvoerder en parlementariër Pieter Omtzigt vat het standpunt van zijn partij als volgt samen: "Onbestaanbaar."
Hij legt uit:

"Dit besluit is volstrekt onbegrijpelijk. Het is opnieuw president Erdogan die aan het langste eind trekt en Europa het nakijken geeft. Het CDA vond de deal die met Turkije gesloten is in beginsel al verkeerd. Met die deal heeft Europa haar waarden in de uitverkoop gedaan en zich overgeleverd aan de wil en onwil van de Turkse president Erdogan. Dat blijkt nu in de praktijk, ondanks beweringen van premier Rutte en regeringspartij VVD dat van visumvrij reizen voorlopig geen sprake zou zijn. Hiermee heeft Rutte zich wederom totaal ongeloofwaardig gemaakt."

Daarin heeft hij natuurlijk honderd procent gelijk. Hoewel Europa zich wél aan de afspraken heeft gehouden geldt dat niet voor Turkije. President Erdogan doet gewoon wat hij wil, wat Europa daar ook van moge vinden... en welke afspraken hij ook gemaakt heeft met Brussel.
Daar komt bij dat bepaalde wetten weliswaar zijn aangenomen maar er is wel een probleem. ,Zoals Omtzigt het terecht stelt:

"Het valt maar zeer te bezien of ze ooit uitgevoerd worden."

Voor de goede orde voegt hij daar aan toe:

"Bovenal kan iedereen zien dat het met fundamentele rechten zoals bescherming van minderheden en vrijheid van meningsuiting in Turkije bar gesteld is."

En dat is niet alles. Het CDA maakt zich namelijk ook nog eens terecht zorgen over de mogelijke instroom van Koerden uit het oosten van Turkije die de visumliberalisatie kunnen aangrijpen om naar Europa te 'vluchten' onder het mom dat ze zich niet veilig voelen in hun eigen land. Dan worden ze dus ineens vluchtelingen. Zoals we allemaal weten is het virtueel onmogelijk om eenmaal af te komen van 'vluchtelingen' als ze in Nederland (of andere Europese landen) zijn.
Voor Erdogan is dat natuurlijk geen probleem, hij zal ongetwijfeld maar wat graag van ze afwillen. Maar in Nederland hebben we nou juist even géén behoefte aan nauwelijks opgeleide mensen uit een andere cultuur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten