Poetin: "Ik zal dit de moordenaars laten voelen!"

Geen categoriedec 20 2016, 15:30
Vladimir Poetin is bepaald niet een man die rustig blijft zitten terwijl hij en zijn land aangevallen worden. En dus moet de terroristische organisatie die achter de aanslag op de Russische ambassadeur in Turkije ernstig rekening houden met een paar hardhandige vergeldingsacties.
De Russische president is not amused dat één of andere radicaal-islamitische gek zijn ambassadeur in Turkije heeft doodgeschoten. Volgens Poetin is de aanslag "duidelijk een provocatie die erop gericht is om de relatie tussen Rusland en Turkije te verstoren, en om het Syrische vredesproces te ondermijnen dat in gang is gezet door Rusland, Turkije, en andere landen geïnteresseerd in een vreedzame oplossing."
En dan komt het dreigement -- dat in zijn geval echt niet loos zal zijn: "De enige reactie die wij kunnen geven is om onze oorlog tegen het terrorisme op een nog hoger pitje te zetten."

"De moordenaars zullen dit voelen."

Poetin kennende meent hij dit buitengewoon serieus. De Russen zijn nu bezig om uit te zoeken welke terreurorganisatie precies achter de moord op ambassadeur Karlov zit. Als ze de feiten eenmaal hebben zal het Russische leger ongetwijfeld flink losgaan. De terreurorganisatie in kwestie zal dan in weinig tot geen tijd van de aardbodem geveegd worden -- zo gaat Poetin nou eenmaal te werk. Kijk maar naar Aleppo, een stad waar weliswaar rebellen zitten, maar die rebellen zijn eerst en vooral vijanden van Assad, niet zo zeer van Rusland. Je kunt je er dus een aardige voorstelling van maken wat Poetin doet tegen organisaties die zijn land direct hebben aangevallen. Dat kan niet goed aflopen.
Nou ja, niet voor de radicaal-islamitische terroristen in kwestie, tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten