Poetin: "Ik zal dit de moordenaars laten voelen!"

Poetin: "Ik zal dit de moordenaars laten voelen!"

Vladimir Poetin is bepaald niet een man die rustig blijft zitten terwijl hij en zijn land aangevallen worden. En dus moet de terroristische organisatie die achter de aanslag op de Russische ambassadeur in Turkije ernstig rekening houden met een paar hardhandige vergeldingsacties.

De Russische president is not amused dat één of andere radicaal-islamitische gek zijn ambassadeur in Turkije heeft doodgeschoten. Volgens Poetin is de aanslag "duidelijk een provocatie die erop gericht is om de relatie tussen Rusland en Turkije te verstoren, en om het Syrische vredesproces te ondermijnen dat in gang is gezet door Rusland, Turkije, en andere landen geïnteresseerd in een vreedzame oplossing."

En dan komt het dreigement -- dat in zijn geval echt niet loos zal zijn: "De enige reactie die wij kunnen geven is om onze oorlog tegen het terrorisme op een nog hoger pitje te zetten."

Hij concludeert:

"De moordenaars zullen dit voelen."

Poetin kennende meent hij dit buitengewoon serieus. De Russen zijn nu bezig om uit te zoeken welke terreurorganisatie precies achter de moord op ambassadeur Karlov zit. Als ze de feiten eenmaal hebben zal het Russische leger ongetwijfeld flink losgaan. De terreurorganisatie in kwestie zal dan in weinig tot geen tijd van de aardbodem geveegd worden -- zo gaat Poetin nou eenmaal te werk. Kijk maar naar Aleppo, een stad waar weliswaar rebellen zitten, maar die rebellen zijn eerst en vooral vijanden van Assad, niet zo zeer van Rusland. Je kunt je er dus een aardige voorstelling van maken wat Poetin doet tegen organisaties die zijn land direct hebben aangevallen. Dat kan niet goed aflopen.

Nou ja, niet voor de radicaal-islamitische terroristen in kwestie, tenminste.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties