Poetin is een baas

Poetin is een baas

Vladimir kwam gisteravond even langs in Het Holland House.

Vladimir Poetin heeft gisteravond Het Holland House, in Sotsji, helemaal op stelten gezet. De Russische president kwam even langs om de feestvreugde van de Nederlandse fans én atleten te delen, en om even een praatje te maken met... Tsja, met wie eigenlijk?

Met Jan en Alleman?

Hoe dan ook, Erben Wennemars zette onmiddelijk een foto op Twitter waarop te zien is hoe Poetin welkom geheten wordt door de aanwezige, en feestvierende, Nederlanders. Hier is de foto (die u ook al boven dit artikel ziet, trouwens.

Normaal gesproken zou zo'n bezoek niet het vermelden waard zijn. Nou ja, je zou even kort vermelden dat de president langskwam, en dat is het dan. In het geval van Poetin zit dat toch wat anders.

De reden is, natuurlijk, dat er erg veel kritiek op hem is gekomen, ook vanuit Nederland. Wij vinden immers - net als onze regering - dat hij een wannabe dictator, of in ieder geval een autocraat pur sang is. Critci worden in de cel gesmeten, mogelijke rivalen uit de weg geruimd, en homoseksualiteit illegaal verklaard. Dat kunnen en mogen we niet accepteren, vinden wij in Nederland.

Daar komt nog eens bij dat Nederland en Rusland vorig jaar publiekelijk ruzie met elkaar hadden, onder meer omdat een Russische diplomaat zich afschuwelijk gedroeg in ons land en werd opgepakt door de politie. Dit ondanks de diplomatieke onschendbaarheid. Poetin en co. konden dat niet op prijs stellen, Nederland vond de kritiek niet kunnen, etc. enzovoort.

Natuurlijk gingen Rutte en het koninklijk echtpaar wél naar Sotsji, maar dan nog geldt dat de relatie niet je van het is... en dat de gemiddelde Nederlander geen hoge pet op heeft van de Russische president.

En wat doet die vervolgens? Juist, die gaat gewoon lekker op bezoek in Het Holland House. Want hij is van niemand onder de indruk.

Ja, de man is een anti-democraat pur sang, maar eigenlijk is hij ook wel een echte baas. Ergens is dat ook wel weer mooi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties