Polderjihad nog nooit zó gevaarlijk

Polderjihad nog nooit zó gevaarlijk

Alarmerend

Ook in Nederland radicaliseren islamitische jongeren in rap tempo. Dat is slecht nieuws voor de Nederlandse samenleving en vooral voor de notoire wegkijkers. De critici van het vroege uur krijgen helaas gelijk. De AIVD spreekt intussen van een 'alarmerende' situatie. En als de AIVD dat zegt, dan is er ook echt iets aan de hand. Ik wil u de volgende anekdote in dit verband niet onthouden:

"Een kennis van me die jonge Marokkanen begeleid tijdens hun detentie en ook daarna is zich begin dit jaar al rot geschrokken toen hij op een kamer kwam van een van zijn pupillen nadat deze was verdwenen. Een aardige jongen waar niet al te veel mis mee was had een lading salafistische literatuur om bang van te worden. Nederlandse vertalingen van Engelse radicale imams. Hij heeft politie gewaarschuwd: geen reactie. Hij heeft AIVD gebeld, maar had het idee dat ze daar dachten dat hij gek geworden was. Geen enkele reactie en nu dit."

'Een aardige jongen waar niet al te veel mis mee was....'. Tja mensen, de Jihadbeweging in Nederland wordt in het AIVD rapport betiteld als gevaarlijker 'dan ooit tevoren'. De AIVD-teams die de gevaarlijkste moslimradicalen monitoren, zijn overbelast. De vrees bestaat dat het toezicht verder verslechtert als de dienst nog meer moet bezuinigen, aldus de nota.

Het Westen, niet alleen Nederland, heeft dit over zichzelf afgeroepen. Dat komt ervan als je een haaks op onze cultuur staande als religie vermomde haatideologie zijn gang laat gaan en geen eisen stelt aan integratie. De terrorismedeskundige waarschuwt dat de situatie 'waarschijnlijk alleen maar verslechtert':

"Vanuit heel Europa kunnen jihadi’s vrij reizend hierheen komen, zonder dat ze worden opgemerkt. Echt levensgevaarlijk.”

Gaan we wachten tot de zaak echt uit de hand loopt of worden we hier eindelijk eens wakker en treffen we passende maatregelen? Volgende week wordt de nota mogelijk openbaar, tijdens het Kamerdebat over deze alarmerende kwestie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties