Polderjihad nog nooit zó gevaarlijk

Geen categoriejun 21 2014, 12:00
Alarmerend
Ook in Nederland radicaliseren islamitische jongeren in rap tempo. Dat is slecht nieuws voor de Nederlandse samenleving en vooral voor de notoire wegkijkers. De critici van het vroege uur krijgen helaas gelijk. De AIVD spreekt intussen van een 'alarmerende' situatie. En als de AIVD dat zegt, dan is er ook echt iets aan de hand. Ik wil u de volgende anekdote in dit verband niet onthouden:

"Een kennis van me die jonge Marokkanen begeleid tijdens hun detentie en ook daarna is zich begin dit jaar al rot geschrokken toen hij op een kamer kwam van een van zijn pupillen nadat deze was verdwenen. Een aardige jongen waar niet al te veel mis mee was had een lading salafistische literatuur om bang van te worden. Nederlandse vertalingen van Engelse radicale imams. Hij heeft politie gewaarschuwd: geen reactie. Hij heeft AIVD gebeld, maar had het idee dat ze daar dachten dat hij gek geworden was. Geen enkele reactie en nu dit."

'Een aardige jongen waar niet al te veel mis mee was....'. Tja mensen, de Jihadbeweging in Nederland wordt in het AIVD rapport betiteld als gevaarlijker 'dan ooit tevoren'. De AIVD-teams die de gevaarlijkste moslimradicalen monitoren, zijn overbelast. De vrees bestaat dat het toezicht verder verslechtert als de dienst nog meer moet bezuinigen, aldus de nota.
Het Westen, niet alleen Nederland, heeft dit over zichzelf afgeroepen. Dat komt ervan als je een haaks op onze cultuur staande als religie vermomde haatideologie zijn gang laat gaan en geen eisen stelt aan integratie. De terrorismedeskundige waarschuwt dat de situatie 'waarschijnlijk alleen maar verslechtert':

"Vanuit heel Europa kunnen jihadi’s vrij reizend hierheen komen, zonder dat ze worden opgemerkt. Echt levensgevaarlijk.”

Gaan we wachten tot de zaak echt uit de hand loopt of worden we hier eindelijk eens wakker en treffen we passende maatregelen? Volgende week wordt de nota mogelijk openbaar, tijdens het Kamerdebat over deze alarmerende kwestie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten