Polderjihadisten betrokken bij gruwelijkheden Syrië

Polderjihadisten betrokken bij gruwelijkheden Syrië

Volgens inlichtingenbronnen zijn polderjihadisten betrokken bij de vreselijkste misdaden tegen de menselijkheid.

De Telegraaf komt vandaag met het bericht dat polderjihadisten die vechten in Syrië, betrokken zijn bij allerlei soorten gruwelijkheden, waaronder standrechtelijke executies van gevangenen en onthoofdingen. Dat vertellen verschillende inlichtingenbronnen aan de krant van Wakker Nederland.

Zoals één van hen uitlegt:

"Wij hebben stevige aanwijzingen, zoals verklaringen, beelden en verhalen, dat ook Hollandse jihadisten erbij betrokken zijn, erbij aanwezig zijn. Ze hinten er ook naar, gaan er prat op. Hun eigen verklaringen daarover zijn beslist geen grootspraak. Polderjihadisten staan midden in de gruwelijkheden. Op grote schaal".

In totaal vechten op dit moment zo'n 100 Nederlandse extremisten mee aan de zijde van de extremisten. Zij worden eerst getraind en vervolgens op pad gestuurd. Dit houdt niet alleen in dat ze soldaten van dictator Bashar al-Assad om zeep helpen, maar ook dat ze hele regio's terroriseren.

Het begint vrij gematigd met gewone gevechtsacties. Daarna worden de jihadisten echter steeds gewelddadiger. 

"De hele Nederlandse groep jihadi’s schuift op naar het gewelddadiger spectrum". Deskundigen hebben het over "een volgende fase".

Dat is natuurlijk vreselijk, maar het wordt nog veel erger: die getrainde jihadisten komen vervolgens namelijk gewoon terug naar Nederland. De inlichtingendiensten en de overheid zelf vrezen steeds vaker dat zij hier vervolgens aanslagen zullen plannen. Heel raar is dat niet aangezien dat nogal bij dit soort verknipte, gewelddadige en radicale types past.

Instanties in Nederland zijn nu bezig om een heel netwerk rond deze jihadisten te bouwen dat moet voorkomen dat ze ook hier gewelddadige acties op touw zetten. Da's leuk, maar niet voldoende. Dit soort extremisten mogen helemaal niet meer in Nederland wonen. Nou ja, dat mag wel, maar dan wel onder de voorwaarde dat ze in een sobere cel zitten waar ze niemand schade kunnen berokkenen. Maar terug bij papa en mama (een aanzienlijk deel van de jihadisten woonde nog bij de ouders voor de 'jihad' in Syrië)? Nee, dat dus echt niet.

Wanneer neemt de Tweede Kamer hier actie tegen? Wie kan en wil ervoor zorgen dat we helemaal geen rekening meer hoeven te houden met dit soort gasten omdat ze van hun levensdagen niet meer (vrij) kunnen rondlopen in Nederland?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer