Politie demonstreert vandaag urenlang op het Binnenhof voor betere cao

Politie demonstreert vandaag urenlang op het Binnenhof voor betere cao

"PvdA-minister van Financiën Dijsselbloem blijft weigeren extra geld beschikbaar te stellen."

De politie probeert al maanden extra geld voor het personeel los te peuteren van het kabinet. Steeds krijgen ze nul op het rekest, dus gaan ze vandaag maar met honderden agenten tegelijk naar het Binnenhof om te protesteren. Vanochtend om 07:00 uur stonden er al honderden agenten in Den Haag te protesteren. Citaat:

Elk uur is er een lawaaiprotest van een minuut met sirenes, toeters en trommels. De agenten demonstreren voor een betere cao en blijven vermoedelijk urenlang aanwezig op het Binnenhof.

Om 11.50 uur loeien de sirenes zelfs tien minuten op het Plein in Den Haag. Tijdens het lawaaiprotest wordt volgens de actievoerders gezorgd voor gehoorbescherming.

Er worden ook lege geldkisten neergezet voor het ministerie van Financiën. De bonden leggen uit: "VVD-minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur blijft ook na weken actievoeren door de politiebonden weigeren een fatsoenlijk werkgeversaanbod te doen voor een nieuwe cao. Het kabinet, met name PvdA-minister van Financiën Dijsselbloem, blijft weigeren daarvoor extra geld beschikbaar te stellen."

Ik sympathiseer met de agenten. Ze verdienen meer geld dan ze nu maandelijks op hun rekening krijgen gestort voor het gevaarlijke werk dat zij voor ons doen. Het enige waar ik moeite mee heb, is dat zij een hoger brutosalaris eisen. Waarom eisen ze niet een hoger nettosalaris, oftewel lagere inkomstenbelastingen? Daar profiteert niet alleen de politie van, maar ook de rest van de samenleving. Dat zou ik pas écht sympathiek vinden.

Lees meer over:
Politie veiligheid cao vakbonden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties