Politie Den Haag heeft er genoeg van en gaat politie-hatende reageerders opsporen

Geen categoriejan 02 2017, 13:00
"Op naar de volgende," schreef een reageerder onder een nieuwsartikel waar bericht werd dat een malloot de politieagent omver had gereden met zijn auto, waardoor de agent nu zwaargewond in het ziekenhuis ligt.
De politie Den Haag heeft het helemaal gehad met volidioten die het fantastisch leuk vinden dat tokkies en kansenparels (dodelijk) geweld tegen politieagenten gebruiken. De gemeentelijke politie heeft laten weten dat internet-reageerders die het fantastisch vonden dat een politieagent letterlijk overreden werd: ze zullen opgespoord en berecht worden.
"Afhankelijk van de aard van de reactie kunnen er stappen volgen," aldus een politiewoordvoerder. Daarbij verwijst hij onder meer naar een gek verheugd reageerde onder een artikel over een malloot die een politieagent overreden had. "Op naar de volgende" schreef meneer de (internet-) crimineel.
Dat soort wangedrag mag natuurlijk niet geaccepteerd worden. Ja, de vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen, maar oproepen tot geweld en verheerlijking van geweld valt niet onder dat grondrecht. Een schaap kan nog begrijpen dat de uitlating "op naar de volgende" dus in strijd met de wet is.
En ja, dat soort taalgebruik heeft effect in de echte wereld. De haat tegen 'oom agent' neemt steeds kwalijker vormen aan. Toen de agent in kwestie (per ongeluk, trouwens) overreden werd lag hij zwaargewond op straat. Ambulancebroeders en collega-agenten deden er alles aan om op straat zijn leven te redden, onder meer door hem te reanimeren. Toen tokkies en kansenparels dat zagen gingen ze los. In plaats van te helpen bekogelden ze de reddingswerkers met levensgevaarlijk vuurwerk. Ze probeerden de daad dus echt bij het woord te voegen: politieagenten moeten dood en zij deden hun best om dat voor elkaar te krijgen.
Wat mij betreft is geen straf te zwaar voor dit soort figuren -- ja, zowel voor reageerders die roepen dat agenten dood moeten als mensen die dat daadwerkelijk voor elkaar proberen te krijgen. Een aanval op de politie is een aanval op de staat en daarmee een aanval tegen de hele Nederlandse samenleving. Als de daders een dubbel paspoort hebben moeten ze op het vliegtuig gezet worden, is dat niet zo, dan moeten ze voor enkele jaren achter slot en grendel verdwijnen. Oh, en op het moment dat ze iets doen moet de politie toestemming hebben om dodelijk geweld te gebruiken.
Wie niet horen wil moet maar voelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten