Politie in Parijs neemt wapens, munitie, en ISIS-propaganda in beslag

Geen categoriedec 07 2015, 8:13
Huiszoekingen in de Franse hoofdstad Parijs hebben een flinke buit opgeleverd.
De politie in Parijs lijkt een lokale cel van de Syrisch-Irakese terreurbeweging ISIS te hebben opgerold. Dezer dagen is de Franse politie begonnen aan het sluiten van moskeeën waar geweld wordt verheerlijkt of waar de gelovigen worden opgeruid. Zo was het ook raak bij een islamitisch gebedshuis in Lagny-sur-Marne, waar een salafistische moskee gevestigd was. De autoriteiten sloten niet alleen de moskee, maar voerden ook een aantal huiszoekingen uit bij prominente bezoekers. Dat leverde een aardige vangst op:

Bij huiszoekingen in het kader van de sluiting van een moskee bij Parijs zijn munitie voor kalasjnikovs en propagandavideo's van de groep IS (Islamitische Staat) in beslag genomen, zo hebben de lokale autoriteiten vandaag gemeld. De moskee werd woensdag gesloten.

Bij leiders van de moskee werden een revolver en documenten over de jihad gevonden, zo had de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, eerder bekendgemaakt.

In Frankrijk is begonnen met een grootschalige aanpak van de radicale islam na de aanslagen van afgelopen maand.
In totaal worden er de aankomende tijd meer dan honderd moskeeën gesloten. Volgens Al-Jazeera wordt de zet van de regering gesteund door gematigde moslims, aangezien de radicale en politieke islam de rest van de gelovigen een slechte naam geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten