Politie in Parijs neemt wapens, munitie, en ISIS-propaganda in beslag

Politie in Parijs neemt wapens, munitie, en ISIS-propaganda in beslag

Huiszoekingen in de Franse hoofdstad Parijs hebben een flinke buit opgeleverd.

De politie in Parijs lijkt een lokale cel van de Syrisch-Irakese terreurbeweging ISIS te hebben opgerold. Dezer dagen is de Franse politie begonnen aan het sluiten van moskeeën waar geweld wordt verheerlijkt of waar de gelovigen worden opgeruid. Zo was het ook raak bij een islamitisch gebedshuis in Lagny-sur-Marne, waar een salafistische moskee gevestigd was. De autoriteiten sloten niet alleen de moskee, maar voerden ook een aantal huiszoekingen uit bij prominente bezoekers. Dat leverde een aardige vangst op:

Bij huiszoekingen in het kader van de sluiting van een moskee bij Parijs zijn munitie voor kalasjnikovs en propagandavideo's van de groep IS (Islamitische Staat) in beslag genomen, zo hebben de lokale autoriteiten vandaag gemeld. De moskee werd woensdag gesloten.

Bij leiders van de moskee werden een revolver en documenten over de jihad gevonden, zo had de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, eerder bekendgemaakt.

In Frankrijk is begonnen met een grootschalige aanpak van de radicale islam na de aanslagen van afgelopen maand.

In totaal worden er de aankomende tijd meer dan honderd moskeeën gesloten. Volgens Al-Jazeera wordt de zet van de regering gesteund door gematigde moslims, aangezien de radicale en politieke islam de rest van de gelovigen een slechte naam geven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Radicale Islam ISIS Parijs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties