Politie speelt slachtofferrol: Wanneer is het wel goed? 'Lijkt me lastig, politieagent zijn'

Politie speelt slachtofferrol: Wanneer is het wel goed? 'Lijkt me lastig, politieagent zijn'

Robert Hoetink / Shutterstock.com

Politieagenten zijn lekker sarcastisch bezig op Twitter om duidelijk te maken dat de kritiek op hun optreden de laatste dagen overdreven én onterecht is. Zo ook agent Johan Dubbeldam.

"Als ik de hashtag #viruswaanzin op Twitter lees...," schrijft Dubbeldam, "vindt de één de politie veel te soft en van de ander mag het politieoptreden allemaal veel en veel harder. Wanneer doen ze het goed? Lijkt me lastig, politieagent zijn."

Nou nee, zo lastig is het allemaal niet. Laat mij het even uitleggen:

1. Als agressieve Marokkaanse straatterroristen de politie aanvallen heeft de politie het volledige recht om hardhandig in te grijpen. Sterker nog, dan moet er hardhandig ingegrepen worden. Feitelijk is er dan immers een situatie ontstaan waarin de politie zichzelf verdedigt. Wat je dan vooral niet doet is snel in je auto springen en vluchten.

Dus niet zo:

2. Als twee vreedzame oudere blanke vrouwtjes denken dat ze gewoon op het Plein mogen blijven staan, maar verder geen vlieg kwaad doen begeleid je ze naar een andere plek. Wat je dan vooral niet doet is erop in te slaan alsof de twee vrouwen terroristen zijn.

Dus niet zo:

Het kan aan mij liggen, maar het lijkt me toch niet al te moeilijk om dit te begrijpen.

Nou ja, voor de goede orde heb ik het dus toch maar even uitgelegd. Hopelijk zien we dus spoedig een verbetering.

Waardeer jij mijn werk voor DDS? Steun me dan actief op BackMe. Dat kan via een maandelijkse (kleine) bijdrage of eenmalig. Alle steun is welkom zodat ik als blogger onafhankelijk wordt van adverteerders én de oude msm.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties