Politie Tadzjikistan meent dat aanrijding Nederlanders opzettelijk was

Geen categoriejul 30 2018, 13:00
Even leek het erop dat het nieuws uit Tadzjikistan, hoe triest ook, een 'gewoon ongeluk' was. Dit blijkt nu niet zo te zijn als we de Tadzjiekse politie mogen geloven. Via de Telegraaf.
De overleden Nederlander blijkt René Wokke (56) uit Amsterdam te zijn. Zijn vriendin, Kim Postma, raakte gewond. Beide wilden vanuit Thailand naar Iran reizen en daarbij het onveilige Afghanistan vermijden. Tadzjikistan had dus de veilige route moeten zijn. Daar werden ze echter aangereden door een auto terwijl ze zelf op de fiets zaten. De Tadzjiekse president Rahmon heeft zijn condoleances telefonisch overgebracht aan Koning Willem-Alexander. Er kwamen ook twee Amerikanen en een Zwitser bij om het leven.
Waar het dus eerder nog een ongeluk leek werd dit al snel tegengesproken. Een gezaghebbend iemand gaf in Tadzjiekse media aan dat beide slachtoffers ná het ongeval zouden zijn aangevallen met een scherp voorwerp. Het label 'terrorisme' ging volgens hem nog te ver maar een roofoverval of een meervoudige moord lijkt aannemelijker.
Er ontstond vrijwel direct na het ongeval een klopjacht op de andere inzittenden van de gecrashte auto. Een 21-jarige Tadzjiek werd gearresteerd. Twee anderen die ook inzittenden waren zijn doodgeschoten, zij verzetten zich bij hun aanhouding (inderdaad, ik las het ook een paar keer opnieuw).
De politie is nog op zoek naar drie verdachten die mogelijk zijn bewapend met messen en geweren. Een ander slachtoffer die nu in het ziekenhuis ligt, heeft verklaard dat de groep is beschoten door de daders. Dit verhaal krijgt dus sowieso nog een staartje en mogelijk nog een paar doden als gevolg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten