Politie weigert aangifte Pro-Zwarte Piet-beweging

Politie weigert aangifte Pro-Zwarte Piet-beweging

Gelijk hebben ze: dit soort maatschappelijke problemen moeten we zelf oplossen.

Metro bericht dat een paar boze inwoners van Soest die aangifte wilden doen tegen Quinsy Gario en co. nul op hun rekest kregen. De reden? De politie heeft geen tijd voor iedereen die zich beledigd zegt te voelen. Of, zoals GeenStijl het net een beetje harder verwoordt:

Jawel, het virus slachtofferitis, waarbij iedereen tranen plengt om hoe stom anderen zijn en vervolgens bij de politie aangifte gaat doen, vreet aan de wortelen van de samenleving. Totale aangifte-inflatie, complete slachtoffertsunami. Het is fijn te horen dat we tenminste in Soest nog enkele agenten hebben die gewoon hun middelvinger opsteken en duidelijk maken dat aangifte een recht is waar hysterische jankenbalken geen misbruik van mogen maken. Chapeau.

Een prima beslissing van de politie, maar er is een voorbehoud: ze moeten het lef ook hebben om dit soort dingen te doen als beroepsslachtoffers (lees: de politiekcorrecten) verhaal komen halen en iemand willen vervolgen omdat die er toevallig een onwelgevallige mening op nahoudt. Denk daarbij aan de massale aangiftes tegen Geert Wilders, wiens enige zonde was dat hij zijn denkbeelden deelde ('minder, minder, minder Marokkanen'). Dat was zeker niet netjes, maar als we aangifte gaan doen omdat iemand onbeschoft is kunnen we wel bezig blijven... wat helaas ook zo is. Het ene na het andere politiebureau wordt overstroomd met aangiftes van zelfverklaarde slachtoffers die zich tot op het bot beledigd voelen omdat iemand zomaar iets zei. Of schreef. Of neuriede. Of wat dan ook.

De politie moet misdaden oplossen, niet gekwelde zieltjes beschermen omdat iemand iets onaardigs zegt. Als maatschappij moeten we af van de verheerlijking van het slachtofferschap; de cultuur waarin zij die hard roepen dat iemand ze 'beledigd' heeft serieus worden genomen. Wat een flauwekul: grow a pair en doe net alsof je een kerel bent. Quinsy Gario is een zielepiet en vijand van de Nederlandse cultuur, maar het is aan ons om hem aan te pakken door het maatschappelijke debat te winnen en hem gewoon kei-hard uit te lachen. Gehuilebalk en aangiftes horen daar niet bij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties