Politie weigert aangifte Pro-Zwarte Piet-beweging

Geen categoriedec 03 2014, 13:00
Gelijk hebben ze: dit soort maatschappelijke problemen moeten we zelf oplossen.
Metro bericht dat een paar boze inwoners van Soest die aangifte wilden doen tegen Quinsy Gario en co. nul op hun rekest kregen. De reden? De politie heeft geen tijd voor iedereen die zich beledigd zegt te voelen. Of, zoals GeenStijl het net een beetje harder verwoordt:

Jawel, het virus slachtofferitis, waarbij iedereen tranen plengt om hoe stom anderen zijn en vervolgens bij de politie aangifte gaat doen, vreet aan de wortelen van de samenleving. Totale aangifte-inflatie, complete slachtoffertsunami. Het is fijn te horen dat we tenminste in Soest nog enkele agenten hebben die gewoon hun middelvinger opsteken en duidelijk maken dat aangifte een recht is waar hysterische jankenbalken geen misbruik van mogen maken. Chapeau.

Een prima beslissing van de politie, maar er is een voorbehoud: ze moeten het lef ook hebben om dit soort dingen te doen als beroepsslachtoffers (lees: de politiekcorrecten) verhaal komen halen en iemand willen vervolgen omdat die er toevallig een onwelgevallige mening op nahoudt. Denk daarbij aan de massale aangiftes tegen Geert Wilders, wiens enige zonde was dat hij zijn denkbeelden deelde ('minder, minder, minder Marokkanen'). Dat was zeker niet netjes, maar als we aangifte gaan doen omdat iemand onbeschoft is kunnen we wel bezig blijven... wat helaas ook zo is. Het ene na het andere politiebureau wordt overstroomd met aangiftes van zelfverklaarde slachtoffers die zich tot op het bot beledigd voelen omdat iemand zomaar iets zei. Of schreef. Of neuriede. Of wat dan ook.
De politie moet misdaden oplossen, niet gekwelde zieltjes beschermen omdat iemand iets onaardigs zegt. Als maatschappij moeten we af van de verheerlijking van het slachtofferschap; de cultuur waarin zij die hard roepen dat iemand ze 'beledigd' heeft serieus worden genomen. Wat een flauwekul: grow a pair en doe net alsof je een kerel bent. Quinsy Gario is een zielepiet en vijand van de Nederlandse cultuur, maar het is aan ons om hem aan te pakken door het maatschappelijke debat te winnen en hem gewoon kei-hard uit te lachen. Gehuilebalk en aangiftes horen daar niet bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten