Politiecommissaris Peter van den E. ontslagen wegens corruptie!

Politiecommissaris Peter van den E. ontslagen wegens corruptie!

Wie had dat gedacht? Van 'oom agent' naar criminele vent! Peter van den E. werkte al 40 jaar bij de politie maar is sinds 2016 al geschorst. Na flink intern onderzoek is gebleken dat Peter zich schuldig heeft gemaakt aan misbruik van bevoegdheden, het aannemen van giften van derden en belangenverstrengeling: corruptie dus! Via de NRC.

Met 'geschorst' wordt natuurlijk bedoeld dat hij op non-actief werd gezet, zodat enige schade verder beperkt bleef. Hij kreeg twee jaar lang gewoon salaris. Bittere pil maar dat is nu eenmaal standaardprocedure. In de tussentijd heeft de politie dus intern onderzoek gedaan en daar werden toch behoorlijke ontdekkingen gedaan en als bewezen geacht!

Lekker gratis reisjes meepakken, geld aannemen van apparatuurleveranciers voor de politie en kosteloos verblijven op een wijnboerderij in Frankrijk, kortom een héérlijk leventje! Dat is helaas voor hem nu toch echt ten einde. En niet alleen voor hem, want hij is al de derde in een jaar tijd die de scheidslijn tussen politie en crimineel meer als een richtlijn beschouwde.

Opvallend is dat het in alle drie de gevallen om hooggeplaatste pipo (-litie)'s gaat. Een politiecommissaris, een oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie en nu dus wéér een politiecommissaris.

Peter is het echter niet met z'n ontslag eens en meent het beter te weten dan de club agenten die twee jaar lang onderzoek hebben gedaan. Hoewel dit natuurlijk een belachelijke laatste poging is om z'n gezichtsverlies te redden en hij z'n advocaat waarschijnlijk toch met onrechtmatig verkregen geld bekostigt, levert dit Peter van den E. wel een leuke bijnaam op: Peter Beter Weter, van den gratis maaltijd Eter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties