Politiekcorrect links huilt: politie publiceert zomaar foto's van minderjarige fietsendieven!

Geen categorienov 01 2016, 11:00
Och die arme jonge fietsendieven toch!
Gisteren zette de politie een foto op Twitter van drie jongetjes die opgepakt zijn omdat ze als hobby fietsel stelen hadden. Heel gek, maar dat is dus illegaal in Nederland. Om aandacht te vragen voor dit probleem -- en om duidelijk te maken aan burgers dat verslaafden en daklozen zeker niet de enige fietsendieven zijn -- publiceerde de agent de foto.
Omdat het om minderjarige verdachten gaat zijn de jongetjes van 16, 12 en 10 jaar oud onherkenbaar in beeld gebracht. Ze staan met hun gezicht naar de muur.
Je zou denken: geen probleem dus, die kinderen zullen daar verder geen last van hebben, maar wellicht dat zo wel een lesje leren.
Helaas denkt politiekcorrect Nederland daar heel anders over:

,,Dit is niet hoe het moet", reageert een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. ,,We zijn altijd bijzonder voorzichtig met foto's van verdachten, en zeker met minderjarigen." Kinderen onder de 12 worden doorgaans extra beschermd in het strafrecht. Ze mogen wel worden opgepakt, maar ze kunnen niet vervolgd worden, juist om dat het kinderen zijn.

,,Een walgelijke foto", zegt advocaat Rick Janse. ,,Schokkend", vindt ook jeugdrecht-advocaat Reinier Feiner. ,,Het lijkt alsof hier niet over is nagedacht", zegt advocate Ingeborg Saey.

Natuurlijk is hier juist wél over nagedacht. Wim Hoonhout, hoofd communicatie van de politie Rotterdam legt uit:

"Ik vind dat er weinig mis is met die foto. Het gaat ons om de boodschap, dan is de leeftijd van de verdachte niet zo relevant. Die jongens zijn niet herkenbaar, dus hun belang wordt niet geschaad. Wij willen dat het publiek zich bewust wordt van de fietsendiefstallen. Mensen denken altijd dat fietsen gestolen worden door verslaafden of veelplegers, dat is dus niet zo."

Een prima redenering, ook al omdat de jongens op de foto zich ongetwijfeld toch rottig voelen. Anders dan politiekcorrect Nederland denkt is dat geen probleem, maar juist een goede zaak. Iedere expert kan je namelijk uitleggen dat dieven vaak met relatief kleine diefstallen beginnen (fietsen) en daarna steeds verder gaan (diefstal uit huis, berovingen, en erger). Deze jochies begrijpen nu dat dit soort wangedrag consequenties heeft.
Maar nee, politiekcorrect links vindt dat weer niet kunnen. Want stel je voor dat je misdaad daadwerkelijk bestrijdt...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten