Potsierlijke onzin: Drenthe roept zich uit tot eerste 'Regenboogprovincie' van Nederland

Geen categoriejul 06 2016, 16:00
Ze draaien helemaal door daar in het noordoosten van ons land.
Wat kan de politieke kaste van Drenthe weer verschrikkelijk trots zijn op zichzelf:

"Met het hijsen van een vlag op het plein voor het provinciehuis in Assen is Drenthe officieel de eerste regenboogprovincie van Nederland.

De leden van de Provinciale Staten van Drenthe willen met de vlag aangeven dat ze zich sterk maken voor de veiligheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders."

De Regenboogvlag was een initatief van bijna alle politieke partijen aldaar; GroenLinks, PvdA, SP, D66, VVD, PVV en 50PLUS. Alleen de christelijke partijen deden niet mee, maar verder was iedereen van de partij om de homo-emancipatie eens te komen aanmoedigen (ahem). D66-Statenlid Marianne van der Tol maakte zelfs een filmpje van de vlag die wappert in de Drentse wind:
https://twitter.com/MariannevdT/status/750663562280960000
Tot zover de feestelijkheden, want ik word hier geloof ik niet goed van. Zoveel borstklopperij, en zo weinig concrete actie. Echt: Drenthe slaat hier de plank volledig mis. Ten eerste omdat homoseksuelen niets hebben aan een wapperende regenboogvlag op een gouvernement. Maakt dat het minder 'eng' om uit de kast te komen? Zorgt zo'n vlag ervoor dat je niet mogelijk verstoten wordt door intolerante familieleden? Garandeert zo'n wapperende zevenkleur dat je veilig hand in hand over straat kan met je geliefde van hetzelfde geslacht?
Het antwoord op al die vragen is natuurlijk: nee. Politici die heel stoer doen alsof ze homofobie bestrijden, terwijl ze alleen maar vluchten in symboolmaatregelen, kunnen we missen als kiespijn. Wanneer wordt het veelal van buitenlandse afkomst zijnde tuig eens aangepakt dat 'potenrammen' een normale bezigheid vindt? Wanneer grijpt de politiek eens in bij asielzoekerscentra waar homo's die nota bene vanwege hun geaardheid zijn gevlucht naar Nederland kapot worden getreiterd door landgenoten?
Kijk, zo'n regenboogvlag die wappert op een gebouw waar Drentse ambtenaren werken is natuurlijk leuk om jezelf op de borst te kloppen en daarna te roepen 'ik ben tolerant'. Maar in feite is er geen homo die hier echt iets aan heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten