PowLitie, of: blijf van andermans spullen af

Geen categoriemrt 24 2014, 10:00
Niet alle Marokkanen zijn crimineel, bij lange na niet zelfs, maar dat jonge Marokkaanse jongens vaak niet met hun tengels van andermans spullen kunnen blijven is andermaal bewezen.
De ophef was groot de afgelopen dagen, ja, zelfs weken. Geert Wilders wilde minder Marokkanen in Nederland en op de verkiezingsavond afgelopen woensdag vroeg hij het PVV-publiek of het meer of minder Marokkanen wilde. "Minder, minder, minder," scandeerden zij. De gevolgen van deze ranzige actie van Wilders zijn verstrekkend en tegelijkertijd nog niet helemaal te overzien. Overal stappen PVV'ers op. Zelfs Wilders gaf zaterdag in een persconferentie toe dat hij niet weet waar het eindigt en of nog meer PVV'ers zijn beweging zullen verlaten.
De kritiek op Wilders - van links tot rechts - was niet mals. En terecht. Ook hier op DDS keuren we zijn uitspraken over Marokkanen af, net zoals fatsoenlijke (inmiddels ex-)PVV'ers als Roland van Vliet en Joram van Klaveren dat hebben gedaan. Dat wil niet zeggen dat de linkse kerk plotseling gelijk heeft en dat er helemaal geen problemen zijn met het multiculturalisme (de gedachte dat alle culturen gelijk zijn en dat allochtonen niet hoeven te integreren). Die problemen zijn er wel degelijk. Dat liet de publieke omroep onlangs maar weer eens zien.
Jonge Marokkaanse jongens zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitsstatistieken. Dat is een feit. Het PowNed-programma PowLitie keerde vorige week maandag voor een tweede seizoen terug op televisie. Het beste item die avond was tegelijk het meest schokkende item. Twee Marokkanen zagen tijdens hun wandeling door de buurt een uit de kluiten gewassen busje staan met de laaddeur open. Er lag allemaal elektronica in, zo voor het oprapen, zonder dat iemand het zou merken.
Althans, dat is wat criminelen denken als ze denken te maken te hebben met een buitenkansje. En ja hoor, de Marokkanen liepen na enig beraad recht op hun doel af. Ze stapten in het busje en hoppa, er ging een hek naar beneden waardoor ze niet meer konden ontsnappen. De mannen van PowLitie hadden de hele tijd staan filmen. Sterker nog, zíj hadden het busje daar neergezet, als een soort lokbusje. De "kankerpolitie" werd erbij gehaald en de twee heren werden ingerekend voor poging tot diefstal. Wie het fragment wil zien, kan terecht op Dumpert.
Wie bij het zien van de beelden denkt dat het pure uitlokking is, is niet helemaal goed bij z'n hoofd. Als ik langs een op het oog verlaten busje loop, denk ik niet: "Goh, laat ik even naar binnen wandelen en een paar dingen meenemen." PowLitie liet zien wat Opsporing Verzocht ook altijd (onbewust) laat zien, en dat is dat allochtonen zich opvallend vaak crimineel gedragen. Dat betekent overigens nog steeds niet dat Wilders gelijk heeft met zijn anti-Marokkanen-acties, maar wel dat Wilders beter al die tijd had kunnen spreken over criminele Marokkanen. Want criminele Marokkanen, daar heeft iedereen - van links tot rechts en van autochtoon tot allochtoon - inmiddels een bloedhekel aan gekregen. En terecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten