Prachtig! Steven Kruijswijk rijdt Nederland het podium op: nette derde klassering in de Tour de France

Prachtig! Steven Kruijswijk rijdt Nederland het podium op: nette derde klassering in de Tour de France

De maand juli nadert haar einde en dat betekent dat de wielrenners van de Tour de France Parijs nabij zijn. Morgen zal het peloton de Champs-Élysées oprijden na drie weken toeren door de zomerhitte. De Nederlandse wielrenner Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) kan met opgeheven schouders de tour afsluiten: hij eindigt morgen op het podium.

Met zijn prestatie, geholpen door het afvallen van Julian Alaphilippe tijdens één van de laatste klimmen, is Kruijswijk echter niet de eerste Nederlander. Acht anderen gingen hem voor zoals Joop Zoetemelk en Erik Breukink. Dat Kruijswijk nu alsnog het podium haalt is te danken aan zijn consistentie. De laatste dag voor Parijs is óók van belang en Kruijswijk pakte het niveau dat nodig was. Een knappe prestatie voor de 32-jarige Brabander.

Zo was zijn directe tegenstander om plek 3, Alaphilippe, dus wel sneller, behalve dan op de laatste dag voor Parijs. Jammer, maar helaas voor hem betekent dit géén podium, maar voor Nederlandse wielerfans zal dat niets uitmaken.

Kruijswijk zorgt ervoor dat de Franse Tour de France die morgen waarschijnlijk wordt gewonnen door de Colombiaan Egan Bernal een oranje lintje krijgt morgen in Parijs. Maar gezien het feit Alaphilippe kan uitvallen is ook Bernal zich pas verzekerd van de winst als hij de streep overgaat.

Kruijswijk weet dat hij het niet alleen aan zichzelf te danken heeft. Daarom dankt hij het team voor hun inspanningen, immers maken zij snelheid en houden ze hem uit de wind, via Wieler Flits:

“De jongens hebben super werk geleverd. We moesten aan de bak. Op het laatst was het nog heel zwaar. Iedereen zat op de limiet, dat was goed voor mij. Ik wist dat ik Emanuel Buchmann nog in de gaten moest houden. Het was afwachten of ik hem kon afhouden, hij was een schaduw in mijn wiel. We hebben het initiatief genomen en ik moest het gewoon afmaken vandaag. Ik ben heel blij als we morgen Parijs binnen rijden, dit is waarvoor ik kwam.”

Zonder teamgenoten had Kruijswijk het veel zwaarder gehad en had hij wellicht risico gelopen om net zoals Alaphilippe de bezemwagen achter zich aan te krijgen. Maar niet vandaag. Vandaag was de dag van Steven Kruijswijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties