Prachtige beelden: weg uit ISIS-hel Raqqa wordt bevrijdingspad, ligt vol met afgeworpen sluiers

Geen categoriemei 05 2017, 17:00
Hoera, het is Bevrijdingsdag! Een dag waarop we onze eigen bevrijding vieren, maar waarop we ook de gelegenheid hebben om te kijken naar een bevrijding op een heel andere plek: Syrië.
Nederland viert ondanks het nogal karige weer feest, en niet zonder reden: het is alweer 72 jaar geleden dat we werden bevrijd van de grootste gruweldaden in onze geschiedenis. Daarbij is het niet alleen belangrijk om stil te staan bij de helden die dit mogelijk hebben gemaakt - gisteren met Dodenherdenking dus - maar ook om te genieten van die vrijheid die wij dankzij hen hebben.
Helaas is vrijheid iets wat zeker nog niet overal een verworven recht is, en met 'niet overal' bedoel ik vooral gebieden waar islamisten aan de macht zijn. De gruwelijkste plek om op dit moment te zijn is zonder twijfel Raqqa, de hoofdstad van het gefaalde kalifaat van terreurbende ISIS. Het is bekend dat deze jihadisten er niet voor terugdeinzen hun eigen zussen en moeders te stenigen als ze maar verkeerd richting een vreemde man kijken, en hoewel het voor mannen nou ook niet bepaald een pretje is daar hebben vrouwen ongetwijfeld nog meer te lijden onder deze islamistische bezetting.
Niet zo gek dus dat steeds meer mensen, ondanks dat ISIS dit men man en macht probeert te voorkomen, vluchten uit de hel die Raqqa is. Dat is tegenwoordig gelukkig ook steeds beter te doen, doordat allerlei verschillende groeperingen - 'gematigde rebellen, Koerden, Turken... - uit verschillende richtingen oprukken richting het terroristenbolwerk. Sommige groepen zitten al op zo'n 15 kilometer afstand van de stad, waardoor het voor steeds meer inwoners haalbaar wordt om naar veiliger gebied te vluchten.
Op deze bevrijdingsdag willen we echter de beelden delen van hoe die exodus uit Raqqa verloopt. Op de foto boven dit artikel is een weg uit die plek te zien, op het punt dat deze bevrijd territorium ingaat. Op de foto zijn de vluchtelingen zelf niet te zien, maar is wél duidelijk dat ze hier ooit waren. De weg ligt letterlijk bezaaid met allerlei soorten sluiers (wel allemaal in het zwart natuurlijk!) die de onderdrukte vrouwen meteen toen het kon van zich afhaalden, op de grond smeten en vertrapten. Dat is natuurlijk ook niet zo gek: linkse gutmenschen kunnen nog zo vaak zeggen dat het merendeel van de moslima's vrijwillig gesluierd door het leven gaat, maar deze beelden verraden dat dat - verrassing! - toch niet helemaal klopt.
Helaas is deze bevrijding zeker nog niet voor iedereen aangekomen. Laten we vandaag dan ook hopen dat de hel op aarde die Raqqa is snel vrij zal zijn, zodat ook haar bewoners het juk van ISIS letterlijk én figuurlijk van zich af kunnen gooien!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten