Prijzen winnend varken helpt tiener om tienduizenden euro's in te zamelen voor zijn moeder met borstkanker

Geen categorieaug 10 2015, 11:00
Wie had ooit gedacht dat een varkentje ervoor kan zorgen dat een vrouw met borstkanker behandeld kan worden?
Monica Russell of Morgan, Utah, said her children have been participating in 4-H activities for almost eight years.
Russell said it's been a fun way for her kids to earn money for college — but this summer, the money from the animals is going some place different.
Monica kreeg op 23 april van dit jaar te horen dat ze borstkanker had. Zoals je je ongetwijfeld kunt voorstellen vond ze het bijzonder moeilijk om daarmee om te gaan. Ze heeft (redelijk) jonge kinderen en is, normaal gesproken, in de kracht van haar leven. Dan krijg je opeens kanker; het is werkelijk een nachtmerrie.
Gelukkig voor Monica woont ze in een kleine gemeenschap waarin buurtgenoten bereid zijn om voor elkaar door het vuur te gaan. Buren doen er alles aan om het gezin te helpen; ze nemen Monica werk uit handen en stellen haar daardoor in staat om zich zoveel mogelijk te concentreren op haar herstel.
Dat is fantastisch, natuurlijk, maar wat haar buurtgenoten onlangs deden heeft haar pas écht dankbaar gemaakt.
Haar kinderen doen namelijk al een paar jaar mee aan lokale varkensshows, gehouden voor lokale ranchers (boeren). Varkens worden beoordeeld op hun uiterlijk, hun vlees, en ga zo maar door; de topvarkens krijgen prijzen en worden daarna voor een mooi bedrag verkocht. Op die manier hopen Monica's kinderen genoeg geld te verdienen om hun opleiding aan een universiteit te betalen.
Screen Shot 2015-08-10 at 10.55.26
Dit jaar ging het echter anders; in plaats van zijn geld te spenderen aan zijn opleiding liet Monica's zoon, Cade, weten dat hij het geld aan zijn moeder zou geven zodat ze haar behandeling kan betalen. De lokale gemeenschap werd daarvan op de hoogte gesteld en het resultaat is... overweldigend:
"And all of a sudden the price of the pig just started shooting up," Russell said. "And when it got to about $7,000, my eyes were getting big, thinking, 'Oh, my word. I can't believe they're doing this.' And it just kept going up, by the thousands."
Het varken kwam het podium oplopen met een roze lint, wat natuurlijk voor de strijd tegen borstkanker staat. Aanwezigen zagen dat en begonnen vervolgens enorm hoge bedragen te bieden. Het begon met een paar duizend dollar, liep vervolgens op naar $7.000... en dat bleef maar doorgaan.
Uiteindelijk verkocht Cade zijn varken voor $31.000, wat neerkomt op 28.000 euro.
Monica:
"Het was echt een bijzonder emotioneel moment omdat de gemeenschap onze kinderen normaal gesproken al bijzonder veel steunt door de varkensshow, maar nu maakten ze duidelijk dat ze ons gezin ook helemaal steunen."
Ze legt uit dat zij niet de enige was die geschokt was; haar man was dat ook:
"Mijn man had ook niets in de gaten tot het bieden begon. Hij viel bijna op zijn knieën van dankbaarheid."
Ze eindigt met:
"Deze gemeenschap is echt fantastisch. Ik zou nergens anders willen wonen."
Dat kunnen wij alleen maar onderstrepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten