Prima zo: bespottelijke idioten die Sylvana Simons bedreigden schuldig bevonden

Geen categoriemei 18 2017, 17:00
Een stel gekken dat dacht zomaar iemand te kunnen bedreigen heeft dat met een strafoplegging van de rechter moeten bekopen.
Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard - of eigenlijk iedereen die ooit wat hier gelezen heeft - zullen weten dat Sylvana Simons niet bepaald iemand is waar snel positief over bericht wordt. Dat is natuurlijk ook niet zo gek: het gaat hier om iemand die zich, dag in, dag uit, inzet om de Nederlandse normen en waarden, tradities en cultuur in haar geheel met de voeten te treden en langzaam maar zeker te verbannen. Het is dan ook geen verrassing dat velen in dit land, waaronder De Dagelijkse Standaard, regelmatig laten weten wat er zoal mis is met haar ideeën, door die met argumenten te bestrijden.
Helaas heeft niet iedereen evenveel op met zo'n vreedzame strijd. Er lopen in dit land namelijk ook gekken rond die hun gelijk liever halen met geweld of bedreigingen, in plaats van met woorden. Zo ook de tokkies die vandaag tot een werkstraf van 80 uur zijn veroordeeld doordat zij een filmpje in elkaar hadden gedraaid waarin Sylvana hangend - of beter gezegd, opgehangen - aan een boom te zien is. Dat is natuurlijk op geen enkele andere manier te interpreteren dan als een stevige doodbedreiging aan haar adres, en daar valt natuurlijk in geen enkel geval mee akkoord te gaan - hoe sterk de afgunst jegens haar opvattingen ook mag zijn.
Wat dat betreft is de uitgedeelde straf dan ook erg laag te noemen: dit is nou niet iets wat potentiële andere gekken snel zal afschrikken. En dat terwijl we het hier hebben over iemand die zich - op haar manier uiteraard - inzet voor wat zij een goed doel vindt. Dit is iemand die, als ze bij de verkiezingen een zetel had gewonnen, volksvertegenwoordiger had kunnen worden. Juist die mensen moeten zonder problemen kunnen zeggen wat ze vinden, zonder aanziens van meningen. Want vergis je niet: Sylvana Simons is juist iemand die graag ziet dat er grenzen komen aan de vrijheid van meningsuiting: met dit soort criminele acties help je haar dus eerder dan dat je haar tegenwerkt. Dat is echter irrelevant voor het feit dat dit soort acties tegen niemand - of het nou om Geert Wilders, Mark Rutte of Sylvana Simons gaat - te tolereren vallen. Opsluiten dit soort tuig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten