Problemen geïmporteerd - Extra politiebeveiliging voor Iraniërs na twee liquidaties

Geen categorieokt 12 2019, 14:00
Het VPRO-onderzoeksprogramma Argos meldt dat zeker drie Iraniërs extra politiebeveiliging hebben gekregen, naar aanleiding van twee liquidaties. De Iraniërs zeggen dat Teheran de opdrachten heeft gegeven voor de moorden.
De twee vermoorde Iraniërs waren blijkbaar niet zomaar immigranten. De in 2015 vermoorde elektricien Ali Motamed, bleek eigenlijk Mohammad Reza Kolahi Samadi te heten en verantwoordelijk te zijn voor 73 doden bij een bomaanslag in Teheran in 1981. Ahmad Mola Nissi, het andere slachtoffer, streed voor een onafhankelijke provincie in Iran.
Het lijkt er dus sterk op dat Nederland problemen heeft geïmporteerd, met verregaande gevolgen. Niet alleen lopen hier blijkbaar ondergedoken terroristen rond, maar worden ze ook nog eens door een buitenlandse mogendheid op ons grondgebied op brute wijze doodgeschoten!
Iran ontkent natuurlijk alles, ze moeten ook wel want anders lokken ze misschien wel een oorlog uit. Het feit blijft dat de dood van deze Iraniërs het land wel goed uitkomt.
Nederland zit hiermee echter wel in een lastig parket, ook wat imago betreft. Onze overheid lijkt namelijk niet op de hoogte te zijn geweest van de ware identiteit van de twee vermoorde Iraniërs én het is nog maar de vraag of de extra politiebeveiliging zoden aan de dijk gaat zetten. Ook lijkt Nederland niet echt een vuist te kunnen maken tegen Iran en ziet eigenlijk hopeloos toe hoe andermans 'politieke ruzies' op Nederlands grondgebied worden beslecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten