Protesten tegen algemene veiligheidswet lopen uit de hand in Frankrijk: 60 agenten raken gewond

Protesten tegen algemene veiligheidswet lopen uit de hand in Frankrijk: 60 agenten raken gewond

Franse politie Bron: Shutterstock: Door BlackMac

Gisteren waren er tal van protesten door heel Frankrijk tegen politiegeweld én tegen de invoering van een nieuwe wet voor algemene veiligheid. Zo'n 80 mensen zijn opgepakt en 60 agenten zijn gewond geraakt tijdens de protesten. Vooral in Parijs liep het protest flink uit de hand.

Meer dan 40.000 mensen gingen gisteren de straat op in Parijs, in heel Frankrijk gingen er volgens de overheid 133.000 mensen de straten op om te protesteren. De nieuwe wet voor algemene veiligheid verbiedt het om agenten herkenbaar in beeld te brengen. Dit zou indruisen tegen de persvrijheid en veel Fransen hebben al een flinke aversie tegen de politie dus de spanning was gisteren al om te snijden. Nadat er beelden opdoken op het internet van weer een geval van excessief politiegeweld liep het uit de hand.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Mensenrechtenorganisaties zijn ook niet te spreken over de nieuwe wetgeving, zij zien dat als een manier om de persvrijheid aan banden te leggen en onderzoek naar machtsmisbruik door agenten te belemmeren - immers is het moeilijk onderzoek doen naar een agent als die niet herkenbaar in beeld mag worden gebracht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties