shutterstock 339539606

Protesten tegen algemene veiligheidswet lopen uit de hand in Frankrijk: 60 agenten raken gewond

Geen categorienov 29 2020, 13:00
Gisteren waren er tal van protesten door heel Frankrijk tegen politiegeweld én tegen de invoering van een nieuwe wet voor algemene veiligheid. Zo'n 80 mensen zijn opgepakt en 60 agenten zijn gewond geraakt tijdens de protesten. Vooral in Parijs liep het protest flink uit de hand.
Meer dan 40.000 mensen gingen gisteren de straat op in Parijs, in heel Frankrijk gingen er volgens de overheid 133.000 mensen de straten op om te protesteren. De nieuwe wet voor algemene veiligheid verbiedt het om agenten herkenbaar in beeld te brengen. Dit zou indruisen tegen de persvrijheid en veel Fransen hebben al een flinke aversie tegen de politie dus de spanning was gisteren al om te snijden. Nadat er beelden opdoken op het internet van weer een geval van excessief politiegeweld liep het uit de hand.
https://twitter.com/Jake_Hanrahan/status/1332829850302775299?ref_src=twsrc%5Etfw
Mensenrechtenorganisaties zijn ook niet te spreken over de nieuwe wetgeving, zij zien dat als een manier om de persvrijheid aan banden te leggen en onderzoek naar machtsmisbruik door agenten te belemmeren - immers is het moeilijk onderzoek doen naar een agent als die niet herkenbaar in beeld mag worden gebracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten