Provincies willen ov-bedrijf Keolis afstoten vanwege fraude

Provincies willen ov-bedrijf Keolis afstoten vanwege fraude

Keolis bus in Almere, Flevoland. Foto via Shutterstock.com, door Jarretera

Keolis en Chinese bedrijven zouden een deal buiten het aanbestedingscontract tussen Keolis en de provincies hebben gesloten, waardoor Keolis aan de voorwaarden voor het contract zou lijken te kunnen voldoen, maar dat in werkelijkheid dus niet deed. Er zouden geen boetes of rechtszaken komen voor de Chinezen als zij hun leveringsgaranties niet na zouden komen. Zij zouden namelijk de elektrische bussen leveren aan Keolis, waardoor het ov-bedrijf dan 'zero-emissie-vervoer' zou gaan kunnen leveren.

De fraude werd ontdekt, de verantwoordelijke topmannen bij Keolis werden direct op non-actief gesteld en Keolis leek zoveel mogelijk mee te willen werken aan het oplossen van dit probleem. Maar helaas, de reputatie is al naar de kloten en het vertrouwen is weg. De provincies kunnen niet achter de beslissing blijven staan, want dat valt simpelweg niet te verantwoorden.

En het vervelende voor Keolis is dat de fout, hoe goed ze die ook probeerden te herstellen, bij hun ligt. De Chinezen zoeken naar iedere mogelijkheid om de Europese markt te infiltreren, maar dat is ze alleen maar bijna gelukt met hulp van Keolis-werknemers.

Dat is de werkelijke tragiek hier, dat een Nederlands bedrijf hierdoor flink onderuit gaat en de kans er dik inzit dat dit nog veel vaker zal gaan gebeuren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties