PvdA-bestuurders keren zich tegen senaatsfractievoorzitter Marleen Barth: "Dit is belachelijk!"

Geen categoriefeb 08 2018, 7:00
Ach jee toch, de arme Marleen Barth ligt onder vuur. En dan ook nog eens vanuit haar eigen partij. Blijft niets haar dan bespaard?
Jeetje zeg, wat zal het vervelend zijn om Marleen Barth te zijn. Nou ja, je gaat natuurlijk wel lekker op vakantie naar de Malediven, huurt een huis voor een fractie van eigenlijke kosten, en int ook nog eens een leuk bedragje als fractieleider van de PvdA in de Eerste Kamer, maar daar staat tegenover dat je eigen partij het een beetje gehad heeft met je.
Let wel, een beetje he. Want elke andere partij had deze vrouw er al lang uitgegooid.
Ja, ze wordt nu bekritiseerd door partijgenoten. Wij citeren uit het Algemeen Dagblad, dat met verschillende PvdA-bestuurders (op regionaal en provinciaal) niveau sprak:
"Dit is belachelijk."
"Je kunt het hele jaar op vakantie maar niet nu."
"Ik kan me voorstellen dat haar eigen fractie een andere fractievoorzitter wil."
"Vragen om huurverlaging is ongepast."
"Als iemand zó afstand neemt van de sociaal-democratische ideeën over belastinggeld, kan ik me niet voorstellen dat ze volgend jaar lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen wil zijn."
"Ik heb hier met opgetrokken wenkbrauwen naar zitten kijken."
"Dit soort nieuws kun je missen als kiespijn wanneer de PvdA op de weg terug probeert te komen."
"Niet handig."
"Wij zijn niet blij met de berichtgeving hierover" (oh, nou verbieden dat soort berichtgeving dan maar. Minister Ollongren wil vast een handje helpen)
"Dit is niet gelukkig."
"Ik associeer de PvdA liever niet met dit soort zaken."
Hilarischer dan dit wordt het natuurlijk niet. Ze vinden het allemaal heel erg dat Barth zich zo misdragen heeft... maar het grootste probleem lijkt vooral te zijn dat die bestuurders bang zijn dat haar gedrag de PvdA stemmen kost. Wat het gedrag zelf betreft zijn ze helemaal niet zo moralistisch, wat frappant is want PvdA'ers zijn er als de kippen bij om ánderen van asociaal gedrag te beschuldigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten