PvdA in Den Haag gruwt van PVV

Geen categoriefeb 11 2014, 17:45
De rest van Nederland gruwt van de PvdA.
"De rillingen lopen over mijn rug als ik het verkiezingsprogramma van de PVV lees," aldus de Haagse PvdA-lijsttrekker Rabin Baldewsingh gisteren op zijn eigen webstek, de site van de PvdA Den Haag. De PVV is de "Partij van de Verdeeldheid". De PvdA in de hofstad gruwt van de PVV, zoals Omroep West het formuleert. Ik citeer bangerik Baldewsingh:

Waar is het verhaal over de problemen die de mensen in de stad echt bezighouden: een baan, bestrijding van armoede, een betaalbaar huis, een prettige leefomgeving? De inzet op 19 maart is duidelijk: Het gaat om de toekomst van Den Haag, als stad waar we samen sterk staan of de verdeelde stad van de PVV.

En:

Met een grote PVV stevenen we af op een stad van verdeeldheid en uitsluiting.

Hij zegt ook:

Politieke partijen die alleen maar van de zijlijn angst aanpraten verdienen geen plek in het gemeentebestuur. Met de PVV is geen zaken te doen. Daar zijn ze blijkbaar ook niet op uit.

U moet weten: de PvdA is doodsbang de koppositie kwijt te raken. Volkomen terecht, want in de peilingen is niet langer de PvdA de grootste partij van Den Haag, maar de PVV. By far, zelfs. De PvdA wordt door de Haagse kiezer keihard afgestraft volgens een peiling die vandaag bekend werd gemaakt. De PvdA zakt van 10 naar 7 zetels en de PVV zou 10 zetels halen. Er is dus een nieuwe nummer 1 in Den Haag. En het is niet de PvdA.
De PvdA heeft samenwerking met de PVV al uitgesloten. Grappig, want het het huidige college van PvdA, VVD, D66 en CDA heeft in de peiling geen meerderheid voor. Het is dus tijd voor iets nieuws. Wat mij betreft, ik heb het al vaker gezegd, komt er een rechts college van PVV, VVD, CDA, Richard de Mos en eventueel ChristenUnie-SGP erbij. Ik weet het, het is misschien een tikje te optimistisch. Als de PvdA maar niet terugkeert in het nieuwe college, dan ben ik al een tevreden mens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten