PvdA hekelt rechts 'chagrijnig' Nederland

Geen categorieaug 11 2012, 19:00
PvdA-leider Diederik Samsom heeft vandaag de oorlog verklaard aan rechts Nederland.
Diederik Samsom heeft vandaag de aanval geopend op rechts Nederland. Sterker nog, hij heeft een oorlogsverklaring opgesteld en die opgelezen aan iedereen die het maar wilde horen. Zijn nekharen gaan overeind staan van rechtse mensen, rechtse politici en rechtse politiek. Samsom, tijdens de start van de PvdA-campagne: "Nederland kan het chagrijn achter zich laten, zich ontworstelen aan de ieder-voor-zich mentaliteit die de afgelopen jaren vanuit Den Haag werd gepredikt en samen de schouders eronder zetten."
Het roer moet om naar links.
Samsom heeft nogal een grote mond voor iemand die de kiezer ziet weglopen naar die andere knetterlinkse partij, de SP. Hij probeert zich wanhopig tussen de tweestrijd Mark Rutte - Emile Roemer te wurmen.
In de ogen van Samsom hebben de bezuinigingen van het kabinet-Rutte verkeerd uitgepakt. Publieke voorzieningen zijn zelfs "uitgehold". Nu zou ik graag drie voorbeelden krijgen van "publieke voorzieningen" die zijn "uitgehold" door het kabinet-Rutte. Eén is ook genoeg. En nee, de PvdA mag niet Defensie noemen, want ons Defensie-apparaat is niet veilig in handen van de PvdA. Bezuinigingen op cultuur en de publieke omroep tellen ook niet mee, want daar moest een keertje de bezem doorheen.
Voorts zijn de verschillen tussen "groepen mensen" vergroot "met rancuneus revanchisme". Kan het nog vager? Ik zou niet weten welke verschillen hij bedoelt, welke groepen mensen en welk "rancuneus revanchisme". Misschien is het geheimtaal. Alleen rancuneus en rechts-hatend links begrijpt de codetaal van de socialistische Samsom.
Het meest hilarische van deze oorlogsverklaring aan rechts is dat Samsom de kiezer waarschuwt met de volgende tekst:

''Laat u ook niet wijsmaken dat het makkelijk wordt. U zult deze verkiezingscampagne worden overladen met simpele oneliners en eendimensionale oplossingen. De een roept dat de overheid gewoon teveel uitgeeft en dat bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen de eenvoudige uitweg is. Een ander zal u voorhouden dat simpelweg meer geld blijven uitgeven ons heil zal brengen. Een derde zal vooral anderen de schuld geven van de situatie waar we in zitten.''

Ik denk dat Samsom met het eerste voorbeeld VVD en CDA bedoelt. Bezuinigen is de oplossing, op z'n Keynesiaans meer geld uitgeven dan er binnenkomt in tijden van crisis is het domste dat je kunt doen. Lees Syp Wynia's uitstekende essay in Elsevier van deze week maar (pag. 24-25). "De economie is gebaat bij een zuinige regering," aldus Wynia. En, opnieuw Wynia: "Dat bezuinigen de economie kapotmaakt, staat niet vast. En dat lastenverzwaringen wel schadelijk zijn, is zeker."
Met het derde voorbeeld wijst Samsom overduidelijk met het vingertje naar PVV en SP. Die partijen geven vooral anderen de schuld, althans, in de ogen van Samsom.
Dan blijft er maar één partij over voor het tweede voorbeeld. "Een ander zal u voorhouden dat simpelweg meer geld blijven uitgeven ons heil zal brengen," zegt Samsom. Inderdaad, dat is de samenvatting van het verkiezingsprogramma van zijn Partij van de Arbeid. In plaats van flink te snoeien in de overheidsuitgaven en zo de economie te stimuleren, wordt er alleen maar meer geld door de overheid uitgegeven. Met een kabinet dat het roer naar links gooit, moeten we ons pas echt ernstig zorgen gaan maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten